Menu

Juhlajysäys Suomelle Pihtiputaalta vaan ei Kinnulasta

Näyttävä ilotulitus aloitti Suomen 100-vuotisjuhlavuoden Pihtiputaalla. Näyttävä ilotulitus aloitti Suomen 100-vuotisjuhlavuoden Pihtiputaalla.

Suomen 100-vuotisjuhlavuosi sai lentävän lähdön Pihtiputaalla, kun komea ilotulitus täytti taivaan kunnan ja seurakunnan järjestämän uudenvuoden vastaanoton päätteeksi.

Kunnan uudenvuodenvastaanottoon saapuneet kinnulalaiset joutuivat sen sijaan pettymään, kun Suomen 100-vuotisjuhlavuoden alkua juhlistamaan aiottu ilotulitus jouduttiin siirtämään. Se järjestetään loppiaisena kello 19.

Siirtäminen johtui siitä, että raketteja ampumaan tulleen vieraspaikkakuntalaisen yrityksen työntekijä sai sairauskohtauksen kolmisen tuntia ennen ilotulituksen alkua. Hänet vietiin keskussairaalaan.

Pihtiputaan kunnantalon pihalle kokoontui runsaasti väkeä juhlimaan. Sointu Sumén-Tirkkonen ei epäröinyt sanoa, että Suomi on tavattoman hyvä maa.

— Ihmiset eivät kerta kaikkiaan tajua sitä. Entiset polvet ovat rakentaneet tämän hyvinvointiyhteiskunnan. Ne joilla on, pitäisi huomioida niitä, joilla ei ole. Huolehditaan naapureista, niin kuin meilläkin kysellään, että mitä teille kuuluu, kun ei ole vähään aikaan näkynyt.

Sointu Sumén-Tirkkonen on huomannut, että maailmalla käyneet ihmiset tulevat onnellisina Suomeen takaisin.

— Natisemme aivan tyhjänpäiväisiä. Tämän vuoden teema on ”Yhdessä”. Meidän pitäisikin löytää yhdessä tekemisen meininki, eikä narista, jos eläkkeestään antaa yhden euron Suomen valtiolle. Negatiivinen elämänasenne pitäisi hylätä. Kaikissa yhteiskunnissa on korjattavaa, mutta meidän ei ainakaan saisi narista, joilla menee hyvin.

Kinnulan uudenvuoden vastaanottoa seuraamaan tullut Heimo Toikkanen puntaroi satavuotiasta Suomea kiittävin arvosanoin.

— Meillä on vapaa maa ja puhdas luonto. Suomessa on kaikki hyvin. On hienoa olla suomalainen. Taloudessa on aina aaltoliikettä, mutta meillä on hyvä maa.

Muuramessa asuva Heimo Toikkanen on kotoisin Kinnulasta. Hän asui kymmenen vuotta Ruotsissa ja sai sieltä vertailupohjaa.

— Kun käy ulkomailla, huomaa kuinka mukavaa on olla Suomessa. Toisaalta ruotsalainen ajattelee eri lailla, se on avarakatseisempi kuin suomalainen. Me voisimme ottaa laput pois silmiltämme. Ajattelemme liikaa sitä, mitä muut ajattelevat meistä. Ruotsalaisten polleutta pitäisi saada meillekin.

Juha Kivinen

Toimittaja

Puhelin 0400 345 852
Sähköposti: juha.kivinen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta