Menu

Kokoomus pillastui Kinnulan luottamuspaikkojen jaosta

Kunnansihteeri Marja Lehtonen ojentaa vaalilippulaatikkoa kunnanvaltuuston uudelle puheenjohtajalle Manu Toikkaselle. Pöydän takana kokoomuksen valtuutetut Leo Urpilainen ja Anitta Hakkarainen. Kunnansihteeri Marja Lehtonen ojentaa vaalilippulaatikkoa kunnanvaltuuston uudelle puheenjohtajalle Manu Toikkaselle. Pöydän takana kokoomuksen valtuutetut Leo Urpilainen ja Anitta Hakkarainen.

Kinnulan kunnanvaltuustossa ei mikään muutu, vaikka uusi valtuusto aloitti työnsä. Aina sattuu ja tapahtuu. Nyt oli kokoomuksen vuoro nousta esiin.

Uuden valtuuston ensimmäinen kokous venähti viisituntiseksi neljän suhteellisen vaalin toimittamisen takia. Kokoomuksen ryhmä koki kärsineensä vääryyttä luottamuspaikkaneuvotteluissa ja tarjosi omia ehdokkaitaan neljään lautakuntaan. Keskenään liittoutuneet keskusta ja SDP eivät tarjousta hyväksyneet, vaan ne esittivät omaa listaansa, joten vaalit olivat edessä.

Suhteelliseen vaaliin kuluu paljon aikaa, koska suhteellisten vaalien lautakunta joutuu kokoontumaan pariksikymmeneksi minuutiksi kerrallaan äänestyslistojen keräämisen, äänestämisen ja lopulta vaalin tuloksen julistamisen välillä.

Äänet jakautuivat odotetusti 13-2 elinkeinolautakunnan, sivistyslautakunnan, teknisen lautakunnan sekä Viitasaaren, Pihtiputaan ja Kinnulan yhteisen perusturvalautakunnan jäsenten vaaleissa.

Kokoomuksen lista sai vain ryhmän omien valtuutettujen Anitta Hakkaraisen ja Leo Urpilaisen äänet. Se tiesi sitä, että kokoomuslaisen ehdokkaan suhdeluku jäi huonoimmaksi ja hän jäi aina valitsematta.

Juha Kivinen

Toimittaja

Puhelin 0400 345 852
Sähköposti: juha.kivinen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta