Menu

Kinnulan kunnanjohtajan palkankorotus meni läpi äänin 8-6

SDP:n valtuutettu Juha Urpilainen vastusti kunnanjohtaja Pekka Kanervion palkankorotusta. Urpilainen halusi myös pari muutosta kunnanjohtajan johtajasopimukseen. Kumpikin esitys kaatui äänestyksessä. Oikealla SDP:n varavaltuutettu Jarmo Piispanen. Pekka Kanervio istuu taustalla yleisölehterin puolella, koska hän jääväsi itsensä kummankin pykälän käsittelyn ajaksi. SDP:n valtuutettu Juha Urpilainen vastusti kunnanjohtaja Pekka Kanervion palkankorotusta. Urpilainen halusi myös pari muutosta kunnanjohtajan johtajasopimukseen. Kumpikin esitys kaatui äänestyksessä. Oikealla SDP:n varavaltuutettu Jarmo Piispanen. Pekka Kanervio istuu taustalla yleisölehterin puolella, koska hän jääväsi itsensä kummankin pykälän käsittelyn ajaksi.

Esityslistan perusteella rutiininomaiselta vaikuttanut Kinnulan kunnanvaltuuston kokous venyi jälleen paljon odotettua pitemmäksi ja välillä tunteetkin kuumenivat.

Aiemmin määräaikaisessa virassa ollut kunnanjohtaja Pekka Kanervio aloitti elokuun alussa uudessa, toistaiseksi voimassa olevassa virkasuhteessa, ja siihen liittyen listalla oli kaksi asiaa. Niiden käsittelyssä vierähti tunti.

SDP:n valtuutettu, Kinnulan entinen kunnanjohtaja Juha Urpilainen teki molemmissa pykälissä esityksen, jotka kaatuivat äänestyksen jälkeen.

Kunnanhallitus esitti, että kunnanjohtajan kuukausipalkaksi tulee Pekka Kanervion esittämä palkkatoivomus 6 000 euroa, mutta Juha Urpilainen halusi, että palkka säilyy entisellään eli 5 594 eurossa. Palkankorotus meni äänestyksessä läpi äänin 8-6.

Palkankorotusta kannattivat keskustan Joonas Kinnunen, Esko Pelkonen, Virpi Piispanen, Arja Rekonen, Pauli Salonpää, Manu Toikkanen ja Markku Toikkanen sekä kokoomuksen Anitta Hakkarainen.

Korotusta vastaan äänestivät SDP:n Matleena Paananen, Jarmo Piispanen ja Juha Urpilainen sekä keskustan Kalevi Kinnunen, Ilpo Linna ja Tapio Pekkarinen.

Juha Urpilainen kertoi, että Kanervion palkankorotus ei tuntunut hänestäkään ensin niin suurelta, mutta hän oli havahtunut asiaan kuultuaan kuntalaisilta vihaista palautetta.

Juha Urpilainen perusteli vastaesitystään toteamalla, että Kinnulassa ei osata panna kunnan omaa taloutta kuntoon, mutta kunnanjohtajan palkkaa kyllä nostetaan.

Kunnanjohtajan kanssa tehtävää johtajasopimusta käsiteltäessä Juha Urpilainen esitti, että sopimusta muutettaisiin kuulumaan siten, että kunnanhallitus toimii kunnanjohtajan esimiehenä ja käy kehityskeskustelut kunnanjohtajan kanssa.

Sopimuksessa lukee, että kunnanhallituksen puheenjohtaja toimii kunnanjohtajan hallinnollisena esimiehenä ja hän sekä valtuuston puheenjohtaja käyvät kehityskeskustelut kunnanjohtajan kanssa kerran vuodessa. Urpilainen piti näitä mainintoja kunnan hallintosäännön vastaisina.

Joonas Kinnunen totesi keskustan pitämän ryhmätauon jälkeen, että hallintosäännössä lukee, että kunnanhallituksen puheenjohtaja toimii henkilöstöasioissa kunnanjohtajan lähiesimiehenä. Se on keskustan mielestä tarpeeksi sama asia.

Äänestyksessä johtajasopimus säilyi ennallaan äänin 11-3. Juha Urpilainen sai esityksensä taakse vain omat ryhmätoverinsa.

Juha Kivinen

Toimittaja

Puhelin 0400 345 852
Sähköposti: juha.kivinen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta