Menu

Niemenharjun hölkkä- ja polkujuoksu sai hyvän startin

Janne Uusitalo veti kärkikolmikkoa vielä lenkin paluuosuudella Niemenharjun tanssilavan pihalla, mutta hän joutui antautumaan loppukirissä takana tuleville Jouni Komulle ja Markus Mattolalle. Janne Uusitalo veti kärkikolmikkoa vielä lenkin paluuosuudella Niemenharjun tanssilavan pihalla, mutta hän joutui antautumaan loppukirissä takana tuleville Jouni Komulle ja Markus Mattolalle.

Ensimmäinen Pihtiputaan kirkonkylällä järjestetty hölkkätapahtuma lähes 30 vuoteen onnistui mainiosti. Niemenharjun hölkkä- ja polkujuoksuun tuli 58 osallistujaa.

Järjestelyistä vastanneen Pihtiputaan Tuiskun hiihtojaoston puheenjohtaja Mika Paananen oli tyytyväinen.

– Osallistujia oli yllättävän paljon, vaikka aika myöhään ruvettiin tätä mainostamaan. Ensi vuonna laitetaan aikataulut jo aiemmin keväällä juoksijakalentereihin ja eetteriin. Juoksu pidetään syksypainotteisena, sillä kesällä on niin paljon hölkkiä pitkin Suomea, Paananen tuumasi.

Hiihtäjät valtasivat mitalisijat miesten 6,5 kilometrin juoksussa. Voittoon kiri Jouni Komu Pyhäjärveltä. Hän voitti viime talvena myös Tuisku-hiihdoissa.

– Ajattelin lähteä juoksemaan, kun huomasin, että näin lähellä on kilpailut. Oli tosi hyvä rata, hienot maisemat ja vaihtelua maastossa, polkua, hiekkatietä, asfalttia, mäkeä. Ihan hienoa, kannattaa näitä järjestää.

Entinen tuiskulainen Markus Mattola sai hopeaa.

– Oli kiva saada Pihtiputaallekin joku hyvä kisa. Tosi mukava reitti, ylämäkiä ja alamäkiä sopivasti. Kohtuudella meni, vaikka Muurasjärven Maalaismaratonin jälkeen olen viimeiset kuukaudet sairastanut flunssaa ja jalkaterien kanssa on ollut rasitusvammaa.

Tuiskun Janne Uusitalo veti kolmikkoa täydellä vauhdilla kuusi kilometriä.

– Lopussa tuli turpiin, meni jo ihan oksentelemiseksi. Rata oli tosi hieno, ihan erityyppinen kuin mitä muita juoksuja on ollut tässä. Siinä on vaihtelevuutta.

Janne Uusitalo kehui juoksun ajankohtaa loistavaksi hiihtäjien harjoituskauden kannalta.

– Potentiaalinen tapahtuma, mutta joistakin kanavista puuttui vielä mainos kokonaan. Juoksukalenterissa ei ollut ollenkaan. Sieltä juoksijat kuitenkin kilpailuja katsovat.

Juha Kivinen

Toimittaja

Puhelin 0400 345 852
Sähköposti: juha.kivinen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta