Menu

Sotainvalidien osasto lakkautettiin Pihtiputaalla

Sotainvalidien Veljesliiton Sisä-Suomen piirin toiminnanjohtaja Juha Takala kuunteli Pihtiputaan osaston rahastonhoitajan Juhani Krookin pitämää esittelyä tilinpäätöksestä. Pöydän päässä osaston sihteeri Taina Toikkanen ja puheenjohtaja Pekka Sutinen. Sotainvalidien Veljesliiton Sisä-Suomen piirin toiminnanjohtaja Juha Takala kuunteli Pihtiputaan osaston rahastonhoitajan Juhani Krookin pitämää esittelyä tilinpäätöksestä. Pöydän päässä osaston sihteeri Taina Toikkanen ja puheenjohtaja Pekka Sutinen.

Sotainvalidien Veljesliiton Pihtiputaan osastossa oli päätetty, että osasto lakkautetaan, kun yhtään sotainvalidia ei ole enää paikkakunnalla elossa. Viimeinen pihtiputaalainen sotainvalidi Onni Kananen kuoli vuosi sitten, joten osaston purkamiskokous pidettiin viime torstaina.

Pihtiputaalla on elossa vielä yksi sotaveteraani, Paavo Kolehmainen, sekä neljä rintamapalvelustunnusta kantavaa naista.

Sotainvalidien Veljesliiton Sisä-Suomen piirissä on ollut parhaimmillaan 28 osastoa, mutta Pihtiputaan osaston lakkauttamisen jälkeen niitä on enää 12.

Keski-Suomessa on elossa noin 90 sotainvalidia. Sisä-Suomen piirin toiminnanjohtaja Juha Takala kertoi, että hänen aloittaessaan tehtävässä kymmenen vuotta sitten sotainvalideja oli vielä enemmän kuin leskiä, mutta nyt leskiä on kaksi kolmasosaa piirin jäsenistä.

Takala totesikin, että Sotainvalidien Veljesliitto on pikkuhiljaa kulkemassa kohti sotainvalidien sisarliittoa. Perinneyhdistyksen synnyttäminen olisi myös tarpeen.

Viimeisessä kokouksessa päätettiin, että osaston jäljellä olevat varat siirretään piirin tilille ja ne käytetään sotainvalidien leskien hyväksi. Rahaa jää käytettäväksi noin 1 700 euroa sen jälkeen, kun osaston jäsenet ovat käyneet katsomassa Markku Pölösen uuden ”Oma maa” -elokuvan Pihtiputaalla ensi tiistaina.

Kokous hyväksyi Juha Takalan esityksen, jonka mukaan loput rahoista voisi käyttää ensi vuonna leskien jalkahoitoihin. Summa on sata euroa henkilöä kohti.

Pihtiputaan osaston sihteerin Taina Toikkasen aloitteesta kunta on avustanut lokakuusta asti paikkakunnan yhtätoista sotainvalidin leskeä maksuttomalla siivousavulla. Pihtiputaalainen siivooja käy siivoamassa heidän kotonaan niin kauan kuin he apua tarvitsevat. Sotainvalidien Veljesliiton oman siivoustuen varat loppuivat heinäkuussa.

Lesket saavat kunnalta myös 350 euron arvoisen hierontasetelin.

Juha Kivinen

Toimittaja

Puhelin 0400 345 852
Sähköposti: juha.kivinen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta