Menu

Kyläluudilla kerätään kylien tarinoita ja kuvia

Vain harvalta kylältä ehti väkeä Elämäjärven Mäntypirtille ottamaan vastaan kyläluutia. Vasemmalla luutien tekijöitä ja oikealla luutien vastaanottajia sekä kunnan päivätoimintojen ohjaaja Riitta Höykinpuro. Vain harvalta kylältä ehti väkeä Elämäjärven Mäntypirtille ottamaan vastaan kyläluutia. Vasemmalla luutien tekijöitä ja oikealla luutien vastaanottajia sekä kunnan päivätoimintojen ohjaaja Riitta Höykinpuro.

Kunnan päivätoimintaporukassa Elämäjärven Mäntypirtillä tehtiin loppuvuodesta luutia, joilla on erityisen arvokas tehtävä. Ne on korotettu kyläluudan arvoon.

Seniorityöryhmässä keksittiin, että Pihtiputaalla voitaisiin kokeilla monessa pitäjässä käyttöön otettua kyläluutamallia, jolla halutaan herättää henkiin suomalaista kyläilyperinnettä.

Kyläluudan tekijät luovuttivat Mäntypirtillä luutia Pihtiputaan kylien edustajille seniorityöryhmän ja kyläseuran järjestämissä päivätansseissa. Kylätoimijoita ei tosin juurikaan paikalla näkynyt. Pakkasen arveltiin säikäyttäneen väkeä jäämään kotinurkkiin.

Kyläluutaa on tarkoitus kuljettaa naapurilta toiselle ja sisälle asti, jotta ihmiset kyläilisivät oikeasti. Luudan toivotaan liikkuvan eteenpäin viikon sisällä.

Luudan mukana kulkee muistikirja, johon voi kirjoittaa kylien kuulumisia, muisteloita, runoja ja kuvia. Kun vihkon sivut ovat täynnä, se palautetaan kunnan neuvontaan tai Sopukan päiväkeskukseen.

Mäntypirtillä kuultiin myös yllättäviä uutisia. Kolmastoista kesä on epäonnen aikaa Elämäjärven kyläseuran kesäteatterille. Raija Korpelin kertoi, että heiltä loppuivat paukut, joten vuodesta 2007 jatkuneisiin Mäntypirtin näytelmäiltoihin tulee nyt katkos.

Näytelmän sijaan kyläseura kerää tuloja järjestämällä tansseja. Ensimmäiset iltapäivätanssit humpataan ensi viikon sunnuntaina 17. helmikuuta.

Juha Kivinen

Toimittaja

Puhelin 0400 345 852
Sähköposti: juha.kivinen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta