Menu

Uusi kuntosali sai paljon kannatusta

Pihtiputaan Tuiskun omistamalla Jukolan kuntosalilla käy noin sata kuntoilijaa päivässä. Tuisku on kuitenkin valmis myymään koko Jukolan kiinteistön, joten kuntosalin tulevaisuus on vaakalaudalla. Pihtiputaan Tuiskun omistamalla Jukolan kuntosalilla käy noin sata kuntoilijaa päivässä. Tuisku on kuitenkin valmis myymään koko Jukolan kiinteistön, joten kuntosalin tulevaisuus on vaakalaudalla.

Kunnan järjestämässä keskusteluillassa kävi selväksi, että Pihtiputaan Tuiskun ylläpitämän Jukolan kuntosalin aika alkaa olla ohi ja uusi sali on tehtävä joko täysin uuteen rakennukseen tai johonkin olemassaolevaan tilaan.

Kunnanjohtaja Ari Kinnunen arveli, että paikkojen kunnostaminen vanhaan rakennukseen saattaisi olla yhtä iso investointi kuin uuden salin rakentaminen.

Kunnan kiinteistörakennusmestari Salla Kumpulainen kertoi, ettei kuntosalille ole korvamerkittyä rahaa kunnan talousarviossa. Hän antoi kuitenkin varovaisen arvion, jossa rakentamiskustannukset olisivat noin 2 800 euroa neliömetriltä.

Siihen on laskettu 200 neliön kuntosali 25 hengelle, 100 neliön esteetön ryhmäliikuntatila, 50 neliön pukuhuonetilat sekä varastotilat.

Saliasiasta päättävät kunnanvaltuutetut osallistuivat innokkaasti keskusteluun. Pihtiputaan Parhaaksi -ryhmän Onni Nykänen muistutti, että saliasiaa on puitu kunnan elimissä jo vuodesta 2014, jolloin se oli todettu hyvinvointipalvelujen kiireellisimmäksi hankkeeksi.

Siitä huolimatta moni muu sen jälkeen esille noussut hanke on mennyt kuntosalin edelle, ja esimerkiksi tekojäärata on jo täydessä käytössä.

Onni Nykänen korosti, että uutta kuntosalia tarvitaan. Hän vaati, että kunnassa pitää saada aikaan kuntosalipäätös tänä vuonna, mutta kaikkea ei tarvitse viedä saman katon alle. Omia kuntosaleja voidaan kehittää koululla, Sopukassa ja terveyskeskuksessa, koska niiden käyttäjäryhmiä ei voi eikä kannata kuljettaa talon ulkopuolelle.

Kunnanvaltuutettu Kari Parkkonen (sd.) piti tärkeänä, että Pihtiputaalle saadaan kerralla laadukas kuntosali. Hän ei halunnut mitään ”välivetoa”.

– Vaikka silmät kiinni ja nimeä vekseliin, Parkkonen lohkaisi.

Kari Parkkonen oli varma, että upouudet tilat toisivat kuntosalille runsaasti uusia käyttäjiä ja uutuudenviehätys ruokkisi itseään. Parkkonen mietti, voisiko kuntosalia ajatella koulukeskukseen mahdollisesti rakennettavan keittiö- ja ruokasalirakennuksen yhteyteen.

PP-ryhmän Tauno Mattola ei lämmennyt uudelle kuntosalirakennukselle. Hän ihmetteli, kuinka valtuusto tuntuu uutta rakentavan, kun menoja ja tyhjiä tiloja on muutenkin paljon.

Perussuomalaisten kunnanvaltuutettu Marko Tiainen on ajanut jo aiemminkin kuntosalin sijoittamista tyhjäksi jääneeseen Jousarin ja matkahuollon kiinteistöön. Hän kertoi kuulleensa Jousarin entiseltä yrittäjältä Jouni Arvolalta, että kiinteistö on ostettavissa tai vuokrattavissa.

Marko Tiaisen mielestä rakennukseen saisi helposti yhdistettyä sekä kuntosalin että ryhmäliikuntatilan ja vaikkapa harjoitteluradan pikajuoksijoille.

Juha Kivinen

Toimittaja

Puhelin 0400 345 852
Sähköposti: juha.kivinen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta