Menu

Ylijäämäruoan jakamista kokeillaan ensi tiistaista alkaen

Wiitaunionin ruoka- ja puhtauspalvelupäällikkö Sari Wilkman (vas.) sekä ravitsemistyöntekijät Taina Kananen ja Anne Kinnunen katselivat tyhjiä kaukaloita Pihtiputaan kouluruokalassa. Kaikki linjastossa tarjolla ollut hernekeitto oli tällä kertaa tehnyt kauppansa. Wiitaunionin ruoka- ja puhtauspalvelupäällikkö Sari Wilkman (vas.) sekä ravitsemistyöntekijät Taina Kananen ja Anne Kinnunen katselivat tyhjiä kaukaloita Pihtiputaan kouluruokalassa. Kaikki linjastossa tarjolla ollut hernekeitto oli tällä kertaa tehnyt kauppansa.

Wiitaunionin ruokapalvelu aloittaa ensi tiistaista alkaen kokeilun, jossa Pihtiputaan koulukeskuksen ruokalassa syömättä jäävä ylijäämäruoka jaetaan ilmaiseksi eteenpäin sosiaalisin perustein. Kokeilu kestää lukuvuoden loppuun eli toukokuun viimeiseen päivään saakka.

Ruokaa jaetaan vain hakijan omiin astioihin kunnantalon alakerrassa Kumppanuuskirppiksen tiloissa Vaihtoria vastapäätä tiistaista perjantaihin kello 9-9.15. Lisäksi perjantaisin järjestetään päivän toinen jakokerta Putaanvirran koulun ruokasalissa kello 12.15-12.30.

Koska kyse on ylijäämäruoasta, sitä ei ole välttämättä tarjolla joka päivä. Jos ruokaa on, siitä ilmoitetaan vihreällä lapulla kunnatalon alakertaan johtavien portaiden yläpäässä ja perjantaisin koulun ovella. Jos ruokaa ei ole jäänyt yli, lappu on punainen.

Kunnalle ei saa koitua kustannuksia kokeilusta, joten ruoan jakajiksi otettiin neljä työntekijää Kumppanuushankkeesta. Heillä kaikilla on hygieniapassit, ja lisäksi jakelupaikoille on laadittu omavalvontasuunnitelmat ympäristötarkastajan valvonnassa.

Ylijäämäruokakokeilu lähti liikkeelle Pihtiputaan kunnanvaltuuston hyväksymästä sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän aloitteesta.

Wiitaunionin ruoka- ja puhtauspalvelupäällikkö Sari Wilkman pitää aloitetta tervetulleena.

– Onhan se paljon parempi, että ruoka menee tarvitsijoille, koska biojätteen määrää pitää saada vähenemään. Olemme miettineet koko ajan, miten se onnistuisi, mutta emme olisi varmaankaan ruvenneet jakamaan ruokaa, ellei olisi tullut valtuustoaloitetta, Wilkman arvelee.

Toukokuun viimeisenä päivänä katsotaan, kuinka kokeilu on sujunut. Sari Wilkman tekee siitä selvityksen Pihtiputaan kunnanhallitukselle ja sitten mietitään, jatketaanko kokeilua ja laajennetaanko sitä Viitasaarelle.

Juha Kivinen

Toimittaja

Puhelin 0400 345 852
Sähköposti: juha.kivinen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi
Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Kallioniityntieltä löytyi kuollut mies

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta