Menu

Apteekin palvelupiste taas Muurasjärvelle Meijän Kaupan ansiosta

Apteekkari Anri Nyyssönen palveli Maija Karhua. Vasemmalla Muurasjärven Palveluosuuskunnan toimitusjohtaja Merja Kolehmainen. Apteekkari Anri Nyyssönen palveli Maija Karhua. Vasemmalla Muurasjärven Palveluosuuskunnan toimitusjohtaja Merja Kolehmainen.

Muurasjärvellä Meijän Kaupalla vietettiin torstaina Pihtiputaan apteekin palvelupisteen avajaisia. Kylällä viime kesänä kerätty adressi palvelupisteen saamiseksi tuotti näin tulosta.

Apteekin palvelupiste lähti Muurasjärveltä pari vuotta sitten, kun MuurasMarketti lopetti. Lääkevalikoima oli silloin suppeampi.Apteekkari Anri Nyyssönen naurahtaa, että palvelupisteen uusi lääkekaappi onkin yllättävän suuri.

– Kun apteekilla kerättiin valikoimaa, mietimme, että miten kaikki mahtuu tänne kaappiin, kun laatikoston pino kasvoi, mutta kyllä kaikki on esillä tässä.

Valikoimassa on tavallisimpia itsehoitolääkkeitä ja joitakin vapaan kaupan tuotteita. Kaapissa on esimerkiksi särkylääkkeitä, allergialääkkeitä, kyypakkauksia, vatsalääkkeitä, tarvikkeita haavanhoitoon ja palovammoihin, aurinkosuojavoiteita, nikotiinivalmisteita, lääkkeitä akuuttien intiimivaivojen hoitoon sekä lemmikkien madotuslääkkeitä.

– Tarkoituksena on, että tämä palvelee kyläkuntaa, ettei tarvitse lähteä ajamaan apteekkiasian takia pitemmälle. Palvelupisteeseen voidaan myös toimittaa lääkkeitä pyydettäessä. Pihtiputaan apteekin nettisivuilla on verkkokauppa, jonka kautta voidaan tilata lääkkeitä, joita ei ole tässä valikoimassa.

– Myös reseptilääketoimitus voi olla myöhemmin mahdollista mobiililiittymällä. Reseptilääkkeet voisi silloin hakea noutolokerikosta. Katsotaan, miten kauppa jatkaa toimintaansa ja kylä pysyy hengissä, Anri Nyyssönen miettii.

Meijän Kauppaa pyörittävän Muurasjärven Palveluosuuskunnan toimitusjohtaja Merja Kolehmainen kertoo kyläläisten odottaneen jo kovasti palvelupistettä. Kaupassa on ollut avajaisista asti myös postin pakettiautomaatti ja polttoaineen jakelu on työn alla. Kylän ensimmäistä pakettiautomaattia on käytetty hyvin Reisjärveä myöten.

Juha Kivinen

Toimittaja

Puhelin 0400 345 852
Sähköposti: juha.kivinen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta