Menu

Uusilta puheenjohtajilta tyrmäys kuntauudistukselle

Pekka Sutinen (vas.) palasi kahdenkymmenen vuoden jälkeen Pihtiputaan kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi ja Jani Ylälehto aloitti kunnanhallituksen puheenjohtajana. Pekka Sutinen (vas.) palasi kahdenkymmenen vuoden jälkeen Pihtiputaan kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi ja Jani Ylälehto aloitti kunnanhallituksen puheenjohtajana.

Pihtiputaan luottamusjohto meni uusiksi kunnallisvaalien seurauksena, kun vaalivoittaja keskusta sai sekä kunnanvaltuuston että -hallituksen puheenjohtajuudet.

Valtuustoa johtaa kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen rikosylikonstaapeli evp. Pekka Sutinen. Kunnanhallituksen puheenjohtajaksi nousi heti ensimmäisellä valtuustokaudellaan kuljetusalan yrittäjä Jani Ylälehto.

Puheenjohtajat puhuvat vahvasti itsenäisen Pihtiputaan puolesta. He tyrmäävät hallituksen kuntauudistushankkeen ja suurkuntien muodostamisaikeet.

— On aivan selvää, ettei se meille hyvää tuo, jos itsenäisyys menetetään. Onhan se nähty. Asiantuntijapiireissäkin on suurta epäilyä kuntauudistusta kohtaan, Pekka Sutinen huomauttaa.

Jani Ylälehto kertoo kuntauudistuksen olleen suurena syynä siihen, että hän suostui ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa.

— Rupesi kiinnostamaan, miten asiat voivat parantua siitä, jos rajat piirretään uusiksi, mutta rakenteille ei tehdä mitään. Tai jos asiat korjataan, miksi rajat on piirrettävä uusiksi?

Juha Kivinen

Toimittaja

Puhelin 0400 345 852
Sähköposti: juha.kivinen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta