Menu

Kirjaston Lainan-päivä oli kaikkea muuta kuin hiljainen

Ilmaisutaitokurssin oppilaat Miia Siekkinen (vas.), Annika Kumpulainen ja Enni Varis laulattivat eskareita karaokessa. Peppi Pitkätossua lauloivat mikrofoniin Sani Paananen (vas.), Eerika Siekkinen, Jenni Riitamo ja Riina Varis. Ilmaisutaitokurssin oppilaat Miia Siekkinen (vas.), Annika Kumpulainen ja Enni Varis laulattivat eskareita karaokessa. Peppi Pitkätossua lauloivat mikrofoniin Sani Paananen (vas.), Eerika Siekkinen, Jenni Riitamo ja Riina Varis.

Kirjaston asiakkaiden toivotaan välttävän kovaäänistä käyttäytymistä, mutta viime perjantaina ei Pihtiputaan kirjastossa tarvinnut olla hiljaa. Päinvastoin siellä rohkaistiin laulamaan niin paljon kuin sielu sietää.


Kirjastoon oli vuosittaiseen Lainan-päivän tempaukseen liittyen järjestetty kaiken kansan karaoke, jonka päräyttivät käyntiin Putaanvirran koulun esikoululaiset. He lauloivat tuttuja lastenlauluja Tahkonpolun koulun ilmaisutaitokurssin oppilaiden kannustamina.

Sekä eskareita että ilmaisutaitoa opettava Annika Kolehmainen on seurannut kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisten kehittymistä ilmaisutaidon tunneilla.

— Oppilaiden rohkeus on kasvanut aika paljon syksystä. Viime viikolla juteltiin siitä, ja oppilaat sanoivat, että heille on tullut ilmaisutaidon kautta lisää rohkeutta myös muihin oppiaineisiin. Jos vaikka joutuu tekemään esitelmän äidinkielessä, se ei jännitä niin paljon.

Ilmaisutaidon tunneilla tehdään pieniä draamaharjoituksia ja improvisoidaan paljon. Tunnit alkavat äänenavausharjoituksilla, jossa leikin lomassa tehdään myös liikeharjoituksia.

— Tärkeintä on, että itseilmaisu kehittyy. Syksyllä keksittiin esimerkiksi roolihahmoja. Oppilaat leikkasivat sanomalehdestä kuvia, joista piti keksiä roolihenkilöitä sekä heille jokin tarina.

Juha Kivinen

Toimittaja

Puhelin 0400 345 852
Sähköposti: juha.kivinen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta