Menu

Kuuntelulaitteet helpottavat arkea vuodeosastoilla

Lahjoituksen vastaanottivat Paula Pasanen ja Mirja Kautiainen Pihtiputaan terveyskeskuksen vuodeosastolta, Birgitta Paanila Viitaseudun kuulosta esitteli laitteiden toimintaa. Lahjoituksen vastaanottivat Paula Pasanen ja Mirja Kautiainen Pihtiputaan terveyskeskuksen vuodeosastolta, Birgitta Paanila Viitaseudun kuulosta esitteli laitteiden toimintaa.

 

Viitaseudun Kuulo ry lahjoitti Pihtiputaan terveyskeskuksen vuodeosastolle Pihtiputaalla pidetyn kuulopäivän yhteydessä kaksi kuuntelulaitetta. Pihtiputaan lisäksi laitteita hankittiin kaksi Kinnulaan ja kaksi Viitasaarelle. Kinnulassa Kuulopäivää vietettiin jo ennen laitteiden hankkimista, mutta ne lahjoitetaan vuodeosastolle lähiaikoina.

 

Laitteet ovat kaikkien vuodeosaston potilaiden käytössä. Potilas tai hänen läheisensä voivat pyytää laitetta käyttöön tarvittaessa.

— Ajatus lähti siitä kun yhdistys vietti viime vuonna 30-vuotispäiväänsä ja sai mukavasti lahjoituksia. Mietittiin, mihin varoja käytetään niin että mahdollisimman moni hyötyisi niistä, Viitaseudun Kuulon puheenjohtaja Birgitta Paanila kertoo.

— Sairaalassa varsinkin öisin pitäisi olla hiljaista, ja kun huonokuuloisille puhutaan kovaa, se aiheuttaa helposti häiriötä. Samalla potilaan intimiteettisuoja kärsii.

 

— Huonokuuloisten määrä tulee lisääntymään, Paanila tietää. Samoin nuorten kuulo-ongelmat. Syiksi Paanila mainitsee jatkuvan musiikinkuuntelun korvanapeilla ja sen, ettei korvia muisteta tai ymmärretä suojella konserteissa, musiikkiharrastuksissa tai muissa meluisissa ympäristöissä.

Ennaltaehkäisevä toiminta on tärkeää.

— Melumittarit pitäisi saada kouluihin, päiväkoteihin ja ruokaloihin. Esimerkiksi kimeät lasten äänet ovat vaarallisia kuulolle.

 

Niina Luomala

Toimittaja

Puhelin 0400 175 294
Sähköposti: toimitus@kotiseudunsanomat.fi

 

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta