Menu

Kevät on puutarhatöiden luvattua aikaa

Kevät on myöhässä, mutta vapunpäivän auringonpaiste päästi monet malttamattomat piinasta. Lumipeite suli paikoin ja ensimmäiset haravoinnin äänet sekoittuivat lintujen lauluun.

Puutarhajätettä kertyy keväisin ja syksyisin yllättävän paljon. Suuri osa omakotiasujista kompostoi jätteen ja käyttää sen myöhemmin ravinteikkaana multana kasvimaillaan tai kukkapenkeissään.

Joka vuosi kunnissa vastaanotetaan toiveita ilmaisen vastaanottopisteen saamista jollekin sopivalle paikalle puutarhajätettä varten. Pihtiputaalla asiasta tehtiin valtuustoaloitekin, mutta toive ei toteutunut. Nyt vastuullisimmat kompostoivat jätteet tai toimittavat ne
Pihtiputaan Jätehuollon toimipisteeseen, josta jäte viedään kompostoitavaksi vanhalle kaatopaikalle.

Jatkossa pihtiputaalaisille avautuu toinenkin maksullinen vastaanottopaikka, kun Ajomatka Oy sai ympäristölautakunnalta luvan muun muassa puutarhajätteen vastaanottoon.

Vaikka kyse on pienistä summista, maksuhalukkuus on sen verran vähäistä, että osa jätteestä kulkeutuu pikkuteiden varsimetsiin.

Kinnulassa asia on ratkaistu niin, että Sammakkokangas Oy ottaa puutarhajätettä maksutta vastaan toukokuun ajan Hiilingin jäteasemalla. Paikka on avoinna keskiviikkoisin kello 14-17. Järjestely voi toimia näinkin.

Heikki Jämsén

Päätoimittaja

Puhelin 0400 741 747
Sähköposti: heikki.jamsen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös