Menu

Niemenharjun matkailukeskus valittiin kauneimmaksi

Pihtiputaalta löytyy paljon hyvää, mutta nyt täällä on todistetusti jotain maailman kauneinta.

Niemenharjun matkailukeskuksen arkkitehtuuriltaan maailman parhaaksi huoltoasemaksi valinnut brittiläinen Design Curial -verkkosivusto kiittää rakennuskokonaisuuden saaneen vaikutteita upeasta keskisuomalaisesta harjumaisemasta ja karun Koliman läheisyydestä. Raati arvioi rakennuksen istuvan täydellisesti ympäröivään maisemaan.

Sijoitusta nosti myös se, että rakentamisessa käytettiin paikallista puuta. Värityksestä ei perusteluissa puhuttu, mutta ehkäpä juuri tumman ja luonnollisen väriseksi jätetyn puupinnan vastakohtaisuus luo raadin ihastelemaa tyyntä ja rauhallista tunnelmaa.

Niemenharjun matkailukeskuksen suunnitellut arkkitehtitoimisto Studio Puisto nostettiin jo aikaisemmin kiinnostavimpien suunnittelutoimistojen joukkoon maailmassa. Aluearkkitehti Helena Raatikaiselle kiitos siitä, että hän onnistui löytämään kilpailuttamalla suunnittelijaksi nuorekkaan ja useista kohteista palkitun toimiston. Matkailukeskuksesta toivottiin erilaista ja sellainen siitä tuli.

Tunnustus on iso asia Niemenharjun matkailukeskukselle ja koko paikkakunnalle pelkästään siksi, että arkkitehtuuriin yhdistetty matkailu kasvaa. Jo nyt Niemenharjua on ehditty tulla katsomaan todella kaukaa.

Viimeksi muutettuperjantai, 26 toukokuu 2017 15:31
Heikki Jämsén

Päätoimittaja

Puhelin 0400 741 747
Sähköposti: heikki.jamsen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös