Menu

Näkymät yrityksissä kirkastuvat talousnousun tahdissa

Seudullista yrittäjäjuhlaa vietettiin Kinnulassa talouden kannalta valoisammissa tunnelmissa kuin pitkään aikaan.

Lähes vuosikymmenen kestänyt lama on jäänyt taakse, maan talous kasvaa ennustettuakin nopeammin ja pohjoisessa Keski-Suomessa taloutta on kirittänyt erityisesti Äänekosken biotuotehtaan rakentaminen. Sen vaikutuksesta rukkaset on taas otettu laajemminkin naulasta ja alan ammattilaiset ovat päässeet töihin.

Tuoreimman työllisyyskatsaauksen mukaan jo seitsemän keskisuomalaiskunnan työttömyysaste on painunut alle kymmenen prosentin. Viisi kuntaa on onnistunut painamaan työttömyyden alle 11 prosentin, joukossa myös Viitasaari. Pihtiputaalla työttömien osuustyövoimasta oli 11,8 prosenttia. Työttömyys oli 14 prosenttia tai hieman sen yli enää kolmessa kunnassa: Kinnulassa, Saarijärvellä ja Äänekoskella.

Valtaosa uusista työpaikoista syntyy muutaman hengen yrityksiin. Itsenäisyyttään juhliva Suomi on maailman mitassa pieni ja syrjäinen talousalue. Meillä jos missä kannattaa luoda edellytyksiä ja muokata myönteistä asenneilmastoa uutta luovalle, kärkkäästi uusiin palveluihin ja innovaatioihin tarttuvalle yrittäjyydelle. Kinnulan yrittäjäjuhlassa esittäytynyt vieremäläinen Ponsse on hieno esimerkki siitä, kuinka suuriin saavutuksiin pikkukunnan sinnikäs yrittäjäsuku voi yltää.

Heikki Jämsén

Päätoimittaja

Puhelin 0400 741 747
Sähköposti: heikki.jamsen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös