Menu

Keskusta hallitsee vaaliasetelmia Kinnulassa

Maanantaina selvisivät seurakuntavaalien ehdokaslistat ja vaaleissa mukana olevien nimet.

Pihtiputaalla voivoteltiin etukäteen ehdokkaiden löytämisen hankaluutta ainakin demarien ja keskustan riveissä. Sen sijaan puolueisiin sitoutumattomasta Kotiseurakunnan Parhaaksi -ryhmästä kantautuneiden tietojen mukaan ehdokkaita löytyi yllättävänkin helposti.

Pihtiputaan osalta ehdokasasettelu näyttää onnistuneen hyvin kaikilta mukana olevilta. Keskustalla ja sitoutumattomilla on kummallakin kymmenen ehdokasta. Demareilla ehdokkaita on vain yksi vähemmän. Porvarien vaaliliitto sai listalleen viisi ehdokasta.
Tasa-arvon kannaltakaan Pihtiputaan ehdokasasettelua ei pääse moittimaan. Kirkkovaltuustoon pyrkii 17 naista ja sama määrä miehiä.

Kinnulassa käytiin keskustelua kirkkovaltuuston valitsemisesta sopimalla. Neljän ehdokkaan listan koonneet demarit eivät kuitenkaan hankkeesta innostuneet. Kun paikallinen kokoomusväki epäonnistui oman ehdokaslistansa rakentamisessa, kannatustaan mittaavat vaaleissa vain demarit ja keskusta. Keskustan ja rauhanyhdistyksen kuudentoista ehdokkaan yhteislista vaikuttaa jo määränsä vuoksi musertavan ylivoimaiselta. Mutta vaaleissahan voi tapahtua ihan mitä tahansa.
Ennakkoäänestys käydään 6.-10.11. Varsinainen vaalipäivä on 18.11.

Heikki Jämsén

Päätoimittaja

Puhelin 0400 741 747
Sähköposti: heikki.jamsen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös