Menu

Kinnula toivottaa lapset tervetulleeksi rotinoilla

Suomeen syntyy lapsia aina vain vähemmän.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan viime vuoden aikana syntyi 47 307 lasta. Määrä on 3 014 vauvaa vähemmän kuin vuonna 2017. Jo kahdeksantena peräkkäisenä vuonna syntyvyys laski ja jo kolmantena peräkkäisenä vuonna suomalaisia kuoli enemmän kuin syntyi. Silti kokonaisväkiluku nousi, kiitos maahanmuuton.

Kinnulassa toimiva Mannerheimin Lastensuojeluliiton osasto onnitteli jo neljännentoista kerran rotinoilla edellisvuoden aikana vauvan saaneita perheitä. Kinnulassa syntyi viime vuonna 18 lasta. Määrä on pienempi kuin aikaisempina vuosina, vaikka kahteen perheeseen saatiin kaksoset.

Pihtiputaallakin suunta on alaspäin. Uusia pihtiputaalaisia syntyi viime vuonna 27, kolme vähemmän kuin vuonna 2017. Ennakkotietojen mukaan alaspäin mennään tänäkin vuonna, jos mitään erityistä ryntäystä ei tapahdu.

Rotinaperinne on kaunis tapa muistaa nuoria perheitä ja toivottaa uudet kuntalaiset tervetulleeksi, vaikka sillä ei syntyvyyteen olisikaan vaikutusta yhtään enempää kuin tulossa olevien vaalien ehdokkaiden myötämielisillä puheilla.

Pienten lasten vanhempien viesti on, että uusien suomalaisten määrään voidaan vaikuttaa varmimmin äitiysloman pidentämisellä ja vanhempainpäivärahan korottamisella.

Heikki Jämsén

Päätoimittaja

Puhelin 0400 741 747
Sähköposti: heikki.jamsen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös