Menu

Laidat ja pelaajat kolisivat katusählyn SM-turnauksessa

Muholan Jalkapallokerhon Sampo Pigg (vas.) taistelee ylöjärveläisen firmajoukkueen Parken Pallopoikien pelaajaa vastaan. Muholan Jalkapallokerhon Sampo Pigg (vas.) taistelee ylöjärveläisen firmajoukkueen Parken Pallopoikien pelaajaa vastaan.

Katusähly on urheilulaji, jossa mennään eikä meinata. Sen saivat lajiin tutustuneet huomata, kun katusählyä pelattiin ensimmäistä kertaa Kinnulassa SM-kiertueen osakilpailussa.

Järjestelyistä vastasivat Jyväskylän yliopiston liikunnan opiskelijoiden seura Liikunnan Riemu sekä Muholan Jalkapallokerho. Turnauksen keksi tuoda Kinnulaan molemmissa seuroissa pelaava muholalainen Henri Pelkonen. Muut katusählyn SM-osakilpailut on pelattu selvästi isommilla paikkakunnilla.

Järjestäjät olivat kiitollisia tärkeästä avusta Pihtiputaan ja Kinnulan kunnille. Pihtiputaan kunta antoi käyttöön LC Pihtiputaan lahjoittaman salibandykaukalon. Katusählyä pelataan 10 x 20 metrin kokoisessa kaukalossa pikkuruiseen maaliin. Pelaajia on kentällä vain kolme puolellaan.

Katusählyn Suomen mestaruutta ratkotaan jo 21. kerran. Eri sarjojen voittajajoukkueet 25 osakilpailusta pääsevät SM-finaaleihin Helsingin Narinkkatorille lauantaina 3. syyskuuta.

Kinnulasta finaalimatkan ansaitsivat miesten voittaja Sympaattiset Pensaat Kuopiosta ja naisten ykkönen Keiteleen Nuju sekä ilman oman sarjansa vastustajia pelanneet Pudis Pihtiputaalta (P 16), MJK (sekasarja) ja Parken Pallopojat Ylöjärveltä (firmat).

MJK:n futistykki Jouni Hämäläinen tuumasi, että maila kädessähän sitä ollaan enemmän oltukin kuin pallo jalassa.

— Kinnulassa jääkiekko on rakkain laji, ja opiskeluaikana pelasin paljon salibandya. Katusähly on hirveän nopeatempoinen ja fyysinen kokemus. Pitää olla koko ajan liikkeessä iholla ja kylki kyljessä. Kun on pieni tila ja isot äijät, tulee kontakteja ja törmäyksiä.

— Tämä vaatii myös tosi hyvän mailatekniikan, sillä asfaltti on epätasainen alusta ampua. Pallo pomppii aika lailla minne sattuu ja tekniikan puutteet tulevat nopeasti esiin.

Juha Kivinen

Toimittaja

Puhelin 0400 345 852
Sähköposti: juha.kivinen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta