Menu

Lassikko kruunasi Toto-ravit voittamalla kunnan juhlalähdön

Pihtiputaalaisten Jaana Aholan ja Juha Lamminniemen omistama ja Pekka Saaren valmentama Lassikko juoksi Veli-Erkki Paavolan ohjastamana Pihtiputaan kunnan 150-vuotisjuhlalähdön voittajaksi ajalla  25,2. Pihtiputaalaisten Jaana Aholan ja Juha Lamminniemen omistama ja Pekka Saaren valmentama Lassikko juoksi Veli-Erkki Paavolan ohjastamana Pihtiputaan kunnan 150-vuotisjuhlalähdön voittajaksi ajalla 25,2.

Pihtiputaan Hiekan Hippoksella järjestettiin sunnuntaina yhdet radan suurimmat ravit. Televisioituihin Toto 4-raveihin saapui 915 katsojaa. Totovaihto oli Pihtiputaalla kaikkien aikojen toiseksi paras. Juhlalliset raveista teki myös Pihtipudas 150 vuotta -juhlalähtö, jonka voitti pihtiputaalaishevonen Lassikko.

Juha Lamminniemen kanssa Lassikon omistava Jaana Ahola oli menestyksestä lähes mykistynyt.

— Mitenkähän tuota kuvailisi... Huikean onnellinen, hän tiivistää tunnelmansa palkitsemisen jälkeen. Ahola kertoo olevansa odotuksiensa suhteen varovainen, mutta tiesi 12-vuotiaan Lassikon olevan hyvässä vireessä kevättalvella tehdyn valmentajanvaihdoksen vuoksi.

— Pekka Saarella on palo hevoseen ja pieni talli, se sopii paremmin Lassille, Ahola tietää. Lassikolla on ollut aiemmin vaikeuksia loppusuoran kanssa, mutta Pihtiputaan juhlalähdössä se ei jäänyt seurustelemaan, vaan voitti hurjalla loppukirillä.

Tänä kesänä Lassikko on hiponut ja jopa rikkonut ennätyksiään. Seuraavaksi Lassikko tavoittelee voittoa Kirppu-ajoissa, joissa voitti viime vuonna.

Myös Antti Ojanperä ja tuusulalaisen Veijo Lindgrenin omistama 4-vuotias ruuna Josveis menestyivät. Toisen lähdön voitto tuli sekin kovalla loppukirillä. Josveis on menestystä niittäneen Vieskerin jälkeläinen.

Pihtiputaalaisen Matti Ryyminin omistama Western Girl voitti haapajärveläisen Keijo Hakalan ohjastamana neljännen lähdön.

Santtu Raitala ohjasti yhteensä seitsemän lähtöä. Raitalan parhaat sijoitukset olivat neljännet sijat lähdöissä 2, 9 ja 11.

Pihtiputaan Hevosystäväinseuran puheenjohtaja Martti Kuha kertoo, että ravipäivässä oli haasteensa. Etelä-Afrikkalaiselta sateliitilta 37 000 kilometrin korkeudelta tulevan kuvasignaalin tiellä oli yksi liian pitkä petäjä, joka piti poistaa. Sen jälkeen lähetys oli moitteeton. Jos lautasantenni heittää yhden millin, poikkeama on sateliitilla yli 100 metriä.

Niina Luomala

Toimittaja

Puhelin 0400 175 294
Sähköposti: toimitus@kotiseudunsanomat.fi

 

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta