Menu

Ploki voitti avauserät, sitten peli alkoi hajota

Aikalisällä LiigaPlokin Eveliina Koljonen (vas.), Rhiannon Tooker ja Courtney Felinski. Aikalisällä LiigaPlokin Eveliina Koljonen (vas.), Rhiannon Tooker ja Courtney Felinski.

Kokoonpanonsa lähes täysin vaihtanut LiigaPloki sai vastaansa lentopallon naisten mestaruusliigan avausviikonloppuna viime kauden kolmosen ja nelosen. Kummassakin pelissä potku riitti ensimmäisen erän voittoon.

Lauantaina Ploki hävisi Pihtipudas-salissa rovaniemeläiselle WoVolle 1-3 (25-23, 21-15, 23-25, 20-25) ja sunnuntaina Hämeenlinnan Pallokerho vei pisteet kotikentällään erin 3-1 (21-25, 25-9, 25-16, 25-14).

Plokin kolmastoista liigakausi ei alkanut lainkaan epäonnisesti. Joukkue käänsi avauserän WoVoa vastaan, vaikka oli jo tappiolla 20-23. Nea Hämäläisen kaksi ässää ja Rhiannon Tookerin tiputus verkolla huipensivat loppukirin.

Loput kolme erää menivätkin sitten saman kaavan mukaan: pihtiputaalaiset olivat lähes koko ajan parin-kolmen pisteen takaa-ajoasemassa eikä voitosta syntynyt tiukkaa taistelua.

LiigaPlokin valmentaja Olli Nenonen totesi. että joukkue oli pelikartalla, mutta ei riittävän kovana.

— Kuukausi on vasta tehty töitä, eikä peli ole vielä valmista. Kokonaisuuteen olen tyytyväinen. Sitten olen oikeasti huolissani, jos meitä viedään kuin pässiä narussa. Napsu lisää, ja sitten me tapellaan oikeasti voitosta tämäntyyppisessä pelissä. Hyvä vääntöhän se oli.

Plokin tehoista vastasivat Rhiannon Tooker (14/+10), Courtney Felinski (14/+4), Serena Warner (12/+11) ja Nea Hämäläinen 12/+4.

Hämeenlinnassa mentiin avauserää tasaiseen tahtiin. LiigaPloki nappasi erävoiton lopussa vaihdosta tulleen Anniina Matalamäen aloitusvuorolla.

Toisessa erässä HPK paransi aloituksia roimasti ja Ilaria Maruotti syötti kotijoukkueen erävoittoon. Kolmannessa erässä peli eteni tilanteeseen 7-7, mutta sitten HPK sai otteen ja piti sen alusta loppuun. Neljänteen erään HPK sai lentävän lähdön. 7-1 johto siivitti sen koko ottelun voittoon.

Plokin tehopelaajat olivat Courtney Felinski (14/0) ja Serena Warner (10/+7).

Ensi lauantaina Liiga-Ploki saa vieraaksi Pihtipudas-saliin Oriveden Ponnistuksen ja viime kauden valmentajansa Teemu Oksasen. OrPon joukkueessa on myös muita ex-plokilaisia, kuten Hillaelina Hämäläinen, Jenni Tuovila sekä Mercy Moim.

Juha Kivinen

Toimittaja

Puhelin 0400 345 852
Sähköposti: juha.kivinen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta