Menu

Ploki ehti nuolaista ennen kuin tipahti

LiigaPlokin Eeva-Maria Koskinen (oik.) taistelee pallosta LP VIestin Pauliina Vilposen kanssa. LiigaPlokin Eeva-Maria Koskinen (oik.) taistelee pallosta LP VIestin Pauliina Vilposen kanssa.

Naisten lentopalloliigan monivuotinen valtias LP Viesti ei ollut joutunut vuosikausiin sellaiseen liemeen Pihtipudas-salissa kuin viime lauantaina. Surkeasta Kangasalan reissustaan sisuuntunut LiigaPloki pani vieraansa todella ahtaalle ja oli napata salolaisilta ainakin pisteen.

Plokin romahdus neljännessä erässä palautti kuitenkin ”normaalin” päiväjärjestyksen, ja niinpä Viesti vei mukanaan täyden pistepotin erin 1-3 (27-25, 13-25, 21-25, 21-25).

LiigaPlokin päävalmentaja Olli Nenonen näki pelissä hyviä elementtejä, mutta kokonaisuus ei vielä riitä.

— Mentiin jo niin rallatellen. 16-7 johdettiin neljättä erää, ja siinä kävi pieni ulospuhallus, että nyt odotellaan viidettä erää. Eihän sitä kannata jäädä odottelemaan.

Nenonen totesi, että kokemattomalle joukkueelle tulee vielä tällaisia juttuja.

— Nukahdus maksoi vähintään yhden pisteen. Siihen olisin ollut varmasti tyytyväinen. Kun on ensikertalaisia kentällä, niin oppirahoja vielä maksellaan. Jos kevätpuolella päästään vastaavaan tilanteeseen, toivottavasti tuota notkahdusta ei enää tapahdu.

Olli Nenonen oli tyytyväinen siihen, että joukkue tuli takaisin, kun alla oli ”pienet konttaukset” Kangasala- ja Vampula-peleissä.

— Hieno nousu kahden huonomman esityksen jälkeen. Jo harjoituksissa näki, että oikeanlainen tekeminen alkaa löytyä. Odotinkin, että tänään saadaan jotakin aikaiseksi.

LP Viestin valmentaja Kari Raatikainen sanoi pelin ratkenneen, kun Ploki huomasi, että he voivat voittaa.

— Sitten rupesi puntti tutisemaan ja tuli sellaisia suorituksia, joita ei ollut nähty pitkään aikaan. Hyökkääminen ja varmistaminen herpaantui aika totaalisesti ja syöttäminen tuli epävarmemmaksi.

Raatikainen myönsi, ettei hänen joukkueensa ollut valmina pelaamaan.

— Vastustaja pelasi hyvin, välillä aivan loistavan hyvin. Mitään ei meinannut pudota sinne. Jouduimme tekemään kovan työn.

Ploki on kohdannut toistaiseksi vain kärkikuusikon joukkueita ja sarjasijoitus on pudonnut jo liigakarsijan paikalle. Ensi lauantaina Ploki saa vihdoin vastaansa peräpään joukkueen, kun tie vie Tampereelle pisteittä olevan sarjanousija MesTon vieraaksi. Olli Nenosella on avausvoitto tiukasti tähtäimessä.

— Kova hinku on täyttä pistepottia metsästämään. Siinä olisi yrityksen paikka. Toivottavasti ei mene latinki yli.

Juha Kivinen

Toimittaja

Puhelin 0400 345 852
Sähköposti: juha.kivinen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta