Menu

Raimo Urpilaisen haitarijuhlat vetivät salin täyteen Kinnulassa

Raimo Urpilainen johti juhlakonsertissaan Suomenselän laulu- ja soittoryhmää, jonka sointi oli täyteläisen muhkea. Raimo Urpilainen johti juhlakonsertissaan Suomenselän laulu- ja soittoryhmää, jonka sointi oli täyteläisen muhkea.

Kinnulalainen harmonikan mestarisoittaja ja opettaja Raimo Urpilainen sai arvoisensa juhlakonsertin 60-vuotisen muusikon uransa kunniaksi. Kinnulan koulukeskuksen saliin saapui peräti 350 kuulijaa.

— Aina sanotaan, että siellä oli vain kourallinen väkeä, mutta nyt oli vähän enempi kuin kourallinen, hihkaisi päivänsankari itse konsertin päätteeksi.

Konsertissa kuultiin Urpilaisen Ramin oppilaita Suomenselän laulu- ja soittoryhmästä, muusikkokavereita vuosien varrelta sekä hänen omia jälkeläisiään useammassakin polvessa.

Ramin poika Eikka Urpilainen tuumasi saatteeksi alkujuonnossaan Hakalan Paavoa lainaten, että musiikissa pitää olla riihen ja pontikan makua. Ja sitähän se oli: juurevaa ja rentoa suomalaista tanssimusiikkia pieni pilke silmäkulmassa.

Rami Urpilainen on tuottoisa säveltäjä, ja konsertissa kuultiinkin useita hänen kappaleitaan, kuten vekkuli ”Ennen oli toisin” sekä sydämeen käyvät ”Soittajan muistoja” ja ”Kauneimmat hetket”. Soitto soi muhkeasti jopa seitsemän haitarin luodessa äänivallia.

Rami Urpilaisen työstä opettajana kertoi paljon kansalaisopiston rehtorin Marja Lehtosen tervehdys:

— Ramin ryhmät täyttyvät ensimmäisinä lukuvuoden alkaessa. Niissä ryhmissä on ollut aina silmin nähden hyvä olo.

Juha Kivinen

Toimittaja

Puhelin 0400 345 852
Sähköposti: juha.kivinen@kotiseudunsanomat.fi

Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta