Menu

Tervetuloa baariin!

Koko Maailman baarin poppoo kasassa: Torsti Tulio (Jyrki Kemppainen), Tuulikki Tulio (Elina Mäkinen), Hemmo Laune (Veli-Matti Linna), Kristiina Koivu (Elina Masalin) sekä valokuvaaja (Turkka Tarvainen).  Kemppaista lukuunottamatta näyttelijät nähdään myös muissa rooleissa. Koko Maailman baarin poppoo kasassa: Torsti Tulio (Jyrki Kemppainen), Tuulikki Tulio (Elina Mäkinen), Hemmo Laune (Veli-Matti Linna), Kristiina Koivu (Elina Masalin) sekä valokuvaaja (Turkka Tarvainen). Kemppaista lukuunottamatta näyttelijät nähdään myös muissa rooleissa.

Viitasaarelta ponnistavan Telttateatterin esittämä ja Sirkku Peltolan käsikirjoittama Maailman baari on omintakeisuudessaan ja vaatimattomuudessaan täydellisen vangitseva esitys.

Ohjaaja Sirpa Masalin toteaa näytelmän käsiohjelmassa, että ”...on muistettava, että pienestä voi kasvaa suurta ja suuri voi kutistua pieneksi.” Telttateatterissa pienestä on totisesti kasvanut jotakin suurta.

Tämä pienen budjetin produktio ei kalpene alkuperäistekstin rinnalla, vaikka toki mahdollisuudet ovat rajatut. Näytelmässä arkipäivän lausahdukset ja mielikuvituksen leikkimielisyys yhdistyvät kiehtovaksi kokonaisuudeksi.

Tarinaa kuljettavat luontevasti eteenpäin musiikki, tanssi ja huumori. Myöskään realismin raa’at reunat eivät tunnu tekaistuilta, vaan antavat näytelmän hahmoille sitä tiettyä luonnetta, jota kesäteatterien hahmoilta usein puuttuu. Maailman baarissa jokainen liike, lause ja ääni on tarkkaan mietitty. Näyttelijät hyödyntävät erinomaisesti koko näyttämötilaa ja sen rajoja. Kaikkiaan tunnelma on hyvin ammattimainen.

Näytelmä on tarina erilaisuudesta, periksiantamattomuudesta ja elämänilosta. Siitä miten kaikki on mahdollista, jos uskaltaa tarttua tilaisuuteen. Viiden näyttelijän ryhmä singahtelee roolista toiseen, yhtäkkiä lavalla on viiden persoonan sijasta kymmenen tai välillä enemmänkin.

Maailman baari tarjoaa katsojalle monia eri ulottuvuuksia, eikä näytelmää voi tulkita yksiselitteisesti. Katsojan oma kokemusmaailma määrittää sen, miten hän esityksen loppujen lopuksi ymmärtää. Ja näinhän hyvässä näytelmässä onkin.

Maailman baari esitetään seitsemällä eri paikkakunnalla Keski-Suomessa. Vielä tänään keskiviikkoiltana näytelmä on mahdollista nähdä Pihtiputaan koulukeskuksella, sen jälkeen esityksen matka jatkuu Vesantoon. 

Krista Kajuutti

Toimittaja

Puhelin: 0400 175 294
Sähköposti: krista.kajuutti@kotiseudunsanomat.fi
Kotisivu: www.kotiseudunsanomat.fi

Jätä kommentti

Muista kommentoida asiallisesti. Toimituksemme tarkistaa jokaisen kommentin ennen julkaisua.

Takaisin ylös

Suosituimmat artikkelit

Lukijalta