Kinnula, korona, rokote, tartunta (muokattu 1.8.2022) Hanna Kankaanpää

Kinnulassa neljä uutta koronatartuntaa

Kinnulan kunnassa on ilmennyt neljä uutta koronatartuntaa. Sairastuneiden lisäksi altistuneita on määrätty ja ohjattu karanteeniin. Maskin käyttöä ja hyvää käsihygieniaa korostetaan edelleen.

– Kuntalaisia suositellaan ottamaan koronarokotteet. Virus leviää tällä hetkellä pääsääntöisesti niissä, jotka eivät ole rokotteita ottaneet. Suurin apu pahentuvaan tilanteeseen saadaan siitä, että rokotekattavuus lisääntyy, tiedotteessa kerrotaan.

Yleisenä ohjeena on, että edelleen oireiden ilmaantuessa kannattaa hakeutua testeihin mahdollisimman nopeasti, jotta saadaan tartuntaketjut selvitettyä pikaisesti, jos testit osoittautuvat positiivisiksi. Kaksi rokotetta saaneita ei tarvitse testata, ellei heillä ole läheistä kontaktia koronaan sairastuneeseen tai selkeitä, voimakkaita koronaoireita. Kinnulan koronaryppään vuoksi testejä otetaan tällä hetkellä tavallista matalammalla kynnyksellä huomioiden kuitenkin käytettävissä oleva rajallinen testauskapasiteetti.

Keski-Suomen koronatilanne on pahentunut, ja maakunnassa on tällä viikolla siirrytty perustasolta kiihtymisvaiheeseen, mutta uusia rajoituksia ei ole annettu.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, voit tehdä oireiden arvioinnin Omaolo-palvelussa https://www.omaolo.fi/. Voit ottaa yhteyttä soittamalla omaan terveyskeskukseen 044 4596 311 tai Päivystysapuun 116117, josta ohjataan tarvittaessa jatkotutkimuksiin. Tarkoituksena on vähentää kontakteja muihin ihmisiin tartunnan välttämiseksi.