Kinnula, Viihde (muokattu 19.5.2022) Hanna Kankaanpää

Myllykylän kokolla röllejä ja pikkunoitia

Kinnulan Myllykylässä perinteiselle kokolle kerääntyi parisataa pääsiäisenviettäjää. Rölliteema sai lapset ja aikuiset pukeutumaan teeman mukaan. 

Myllykylän perinteinen pääsiäistapahtuma toteutettiin jälleen aktiivisten kyläläisten toimesta.

Mukavan leppoisa tapahtuma kokoaa vuosi toisensa perään entisiä kinnulalaisia tapaamaan tuttuja ja ihailemaan suurta kokkoa. Paikalle oli tullut varovaisimpienkin arvioiden mukaan pari sataa pääsiäisenviettäjää.

Tänä vuonna tapahtumalla oli peikkoteema. Järjestäjät olivat itsekin pukeutuneet teeman mukaisiin asuihin, ja myös paikka oli nimetty ja somistettu asiaan kuuluvalla tavalla peikkomaisesti.

Peikkoasuun pukeutunut Ritva Heinonen jakeli iloisena lapsille makeisia. Hän muisteli, että myllykyläläiset ovat puuhanneet pääsiäistapahtumaa pitkästi toistakymmentä kertaa.

Tarkkaa vuosimäärää ei muistanut myöskään, niin ikään peikoksi pukeutunut arvanmyyjä Ilkka Leppänen. 

– En muista tarkalleen. Mutta kauan tätä on touhuttu. Aluksi tuonne sillan kuppeeseen kasattiin kokko, ja nyt sitten vuodesta 2008 ollaan oltu aina tässä pellolla.

Useat perheet viettävät lankalauantain iltaa Myllykylällä jo toisessa polvessa.

Näin myös kinnulalaislähtöinen Inka Lappalainen. Lappalainen kertoi olleensa tapahtumassa lapsena useita kertoja, mutta tänä vuonna hän toi paikalle ensimmäisen kerran miehensä ja lapsensa. 

Tälläkin kertaa käynti perinteisessä pääsiäisenvietossa kannatti, sillä niin narutuksen kuin arpajaistenkin kohdalla onni suosi Lappalaisen perhettä.

Trulliksi pukeutunut Linnea Holm Jyväskylästä toi mukanaan kissansa Rokin.
Inka ja Lilja Lappalainen Kajaanista herkkukorin äärellä.
Supersuosittu narutus oli illan kohokohta, kokon lisäksi tietenkin.