Antti Ojanperä, Evartti, Nordic king, Santtu Raitala (muokattu 28.6.2022) Silja Kinnunen

Evartista Pohjoismaiden kuningas

Juhannuksena riemuittiin, kun 50 000 euron suurpalkinnon nappasi pihtiputaalainen suosikkiravuri Evartti ohjastajanaan Santtu Raitala. Hankalasta lähtöpaikasta huolimatta voitto tuli selvällä erolla ja Evartti juoksi kilpailun historian toiseksi kovimman ajan. 

Suomen suuripalkintoisimmassa yksittäisessä kylmäverilähdössä kisasivat maailman tämän hetken parhaat kylmäveriset Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. 

Vieraskilpailijoiden voitto alkoi olla jo pedattuna ennen loppukaarretta, mutta viimeisellä takasuoralla nähtiin kuitenkin huikea kiri kärjen ohi, ja Evartti ja Raitala toivat roiman voiton Pihtiputaan tiimille. 

Voitto oli yllätys lähes kaikille, vaikka Evartin kovat suoritukset tunnettiinkin entuudestaan. Kaksi suurkilpailua lauantaina voittanut Santtu Raitala kertoi Hevosurheilun haastattelussa, että on täysin käsittämätöntä, että Evartti pystyi kilpailemaan maailman parhaita kylmäverisiä vastaan ja vielä voittamaan ne.

Evartin loppukiri Härmässä 25.6.2022

Viime vuonna tehdystä ohutsuolileikkauksesta toipunut Evartti juoksi helteessä ongelmitta, vaikka kevät onkin ollut rauhallinen sen kisojen osalta. 

Nyt juostu taisto laittoi valmentaja Antti Ojanperän mukaan kauden kunnolla alkuun, ja seuraavana koittavat viikonlopun Suur-Hollola Ajot. Heinäkuun lopussa ajetaan jälleen Kuninkuusravit, joissa Evartti on voittanut jo kahdesti.

– Seuraavaksi alkaa viiden viikon tiivis jakso, ja sen ensimmäinen etappi on nyt suoritettu, Ojanperä sanoo.

– Laji on hyvin herkkä, joten vaikka odotuksia onkin, emme ota turhempia paineita. Toivotaan tietenkin parasta! Eipä se paineilu mitään paranna.

Ojanperän mukaan kulunut kevät on ollut hieman heikompi jakso tallilla, vaikka voittojakin on tullut kauden aikana kolmekymmentä. Viime vuoden rajujen terveysongelmien jälkeen valmentajan vointi on ollut ailahtelevaa, mutta Evartti on onneksi voinut hyvin. 

– Tämä voitto motivoi ja kannustaa kyllä koko porukkaa. Kotona pihtiputaalaisten kanssa juhlistetaan varmaan raveissa kakkukahvien muodossa.

Evartti Härmä 25.6.2022