kiertoliittymä, Kinnula, liikenneympyrä, suunnitelma, uutiset (muokattu 5.7.2022) Hanna Kankaanpää

Kinnulan kiertoliittymän uudet suunnitelmat ihmetyttivät kuntalaisia

Kinnulan liikenneympyrän ulkonäön kohentamiseen tähtäävä suunnitelma ja rahoitus ei kaikilta kuntalaisilta saanut riemastunutta vastaanottoa.

Kysymyksiä lukijoissa herätti erityisesti se, miksi vuonna 2008 Pro Kinnula -työryhmän järjestämän kilpailun voittajatyötä ei ole vielä tähänkään päivään mennessä toteutettu, vaikka sen toteuttamiskelpoisesta suunnitelmasta pulitettiin arkkitehtitoimistolle 4555 euroa. 

Kunnansihteeri Marja Lehtonen kertoo, että Kinnulan kunnan yleisilmettä haluttiin kohentaa ja sitä miettimään perustettiin Pro Kinnula -työryhmä. Ryhmän suunnitelmat koskivat liikenneympyrän lisäksi Keskustien ja torialueiden, sekä seurojentalon piha-alueen ympäristöä. 

Osana sitä projektia koululaisille järjestettiin kilpailu liikenneympyrän keskustan suunnittelusta. Kilpailun voitti Satu Pekkarinen Kinnulan vaakunaa mukailevalla suunnitelmallaan. Valitusta teoksesta teetettiin arkkitehtitoimiston toteuttamissuunnitelma, mutta sen hintalappu oli niin korkea, että kun Ely-keskus päätti olla osallistumatta kuluihin, ei talousvaikeuksissa pinnistelleen kunnan kukkarossa riittänyt varoja taideteoksen toteuttamiseen. 

– Tämä idea lähti nyt toiselta suunnitelmapohjalta, jossa halutaan tuoda esiin Kinnulan kansanluonnetta. Sadun alkuperäinen suunnitelmakin voisi olla mahdollinen vaihtoehto muiden joukossa. Nyt alamme yhteisöllisesti miettimään, mitä ympyrään halutaan, Lehtonen toteaa.