Lukijalta Asta Kuntsi

Haluamme kiittää auttajia

Pihtiputaalle saapui keväällä noin kaksikymmentä ukrainalaista, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa sodan takia.

Kuntalaiset ottivat uudet asukkaat hyvin vastaan, ja ovat auttaneet yksityishenkilöinä tai järjestöjen ja yhteisöjen kautta monin eri tavoin kuluneen puolen vuoden aikana. Myös työpaikat ja yritykset ovat olleet merkittävällä tavalla mukana. 

Auttaminen on ollut hyvin moninaista. Auttaminen on pitänyt sisällään monenlaisia asioita, joista jokainen on omalta osaltaan ollut tärkeää avun vastaanottajalle, mutta myös antajalleen.

Osa avusta on näkyvää, osa jää henkilöiden väliseksi ja näin asian kuuluu ollakin. Yksi on lahjoittanut kodin irtaimistoa, vaatteita, ruokaa tai rahaa. Toinen on auttanut toimimalla muun muassa tulkkina tai opettamalla kieltä. Myös mukaan ottaminen, naapuriapu ja muistaminen iltarukouksessa on arvokasta. 

Auttaminen on myös saamista. Olemme saaneet kuntaan uusia asukkaita, joilla on monenlaista osaamista ja annettavaa.

On tärkeää, että otamme uudet ihmiset mukaan pihtiputaalaisten arkeen työpaikoilla, kouluissa, harrastuksissa ja arjessa. Näin yhteys muihin ihmisiin ja oma paikka uudessa yhteisössä vähitellen löytyy. 

Kiitoksena auttamisesta Pihtiputaan seurakunta ja kunta järjestävät kiitos-illan Mantassa ensi viikon tiistaina 20. syyskuuta kello 18 alkaen.

Kutsumme mukaan kaikki maahanmuuttajia jollain tapaa auttaneet henkilöt mukaan. Liian pientä apua ei ole ollut, joten älä arastele, olet tervetullut!