Muistokirjoitus, Pihtipudas Juha Kivinen

Rovasti Arvi Kallio 1931-2022

Pihtiputaan seurakunnassa pappina vuosina 1961-65 toiminut rovasti Arvi Kallio kuoli 16. lokakuuta Ylistarossa. Hän oli täyttänyt viikkoa aiemmin 91 vuotta. Kallio oli syntynyt Ylihärmässä. 

Arvi Kallio vihittiin papiksi vuonna 1960 ja seuraavana vuonna hän sai viran Pihtiputaalta. Kallio toimi valtaosan työelämästään Ylistaron kappalaisena vuosina 1965-1994, mutta myös Pihtipudas jäi hänen sydämeensä eliniäksi. Kallio tunnettiin tavallisten ihmisten pappina. Hän sai Pihtiputaalta ikuisia ystäviä kierrettyään paikkakuntaa uskollisesti sivukyliä myöten.

Arvi Kallio kävi myöhemminkin pitämässä seuroja Pihtiputaalla vähintään kerran vuodessa, ja hän saapui myös poliisisurmien uhrien hautajaisiin vuonna 1969. Kallio siunasi hautaan neljä poliisia Leevi Merikallion, Raimo Pihkalan ja Aulis Harjun kanssa. Vuonna 2009 Kallio puhui menehtyneiden poliisien muistojuhlassa Seurakuntakeskus Sallilassa.

Arvi Kallio kävi Pihtiputaalla vihkimässä Heinäjoen luontoreitin käyttöön vuonna 2014. Vasemmalla vuosi sitten kuollut luontoreitin isä Martti Koljonen.