kulttuuri, näyttely (muokattu 22.11.2022) Juha Kivinen

Lukijalta: Tervetuloa katsomaan Elisabetejä

Tämä näyttely sai alkunsa kaksi vuotta sitten tammikuussa 2020. Oli tarve kehitellä mukava harrastus ja ehkä herätellä henkiin unohtuneita kuvantekemisen taitojakin. Meitä on kolme, äiti ja kaksi tytärtä. Asumme eri paikkakunnilla. Kuvantekemisen taustamme ovat erilaiset. Arkinen ajankäyttömme on myös erilaista.

Niin syntyi idea: piirtää tai maalata vuorotellen jotain ja näyttää tuotokset ainakin toisillemme. Aiheeksi valittiin kuningatat Elisabet II. Haasteeksi tuli piirtää tai maalata hänet valokuvista tai mielikuvista 365 kertaa vuoden aikana. Emme ole kuninkaallisten faneja, mutta pitkään eläneen ja hallinneen naisen kasvot kiinnostivat ja tulivatkin tutuiksi projektin aikana – samoin kuvagalleriat ja hänen faniensa ylläpitämät sivustot netissä.

Sovimme, että jokainen piirtää oman Elisabetinsa vuoropäivinä, tyyli ja tekniikka vapaa. Voi piirtää tai maalata millä tahansa välineellä paperille tai digitaalisesti.

Aloittaessamme piirtämisen koronasta ei vielä tiedetty. Korona ja sulkuajat kuitenkin vaikuttivat harrastukseemme. Projekti toi outoa iloa uuteen arkeen. Kun se alkoi valmistua, saimme ajatuksen ripustaa työt näytteille Instasta printattuina. Toivottavasti nämä Elisabetit huvittavat jotakuta katsojaa. Meille tämä yhteinen tekeminen toi paljon hupia.

Helsingissä, Maarianhaminassa ja Pihtiputaalla

Hanna, Saara ja Hilkka Räisänen