rikokset (muokattu 13.1.2023) Kotiseudun Sanomat

Havaitsitko Mika Moringin elokuussa Pihtiputaalla? Poliisi pyytää vihjeitä epäiltyyn henkirikokseen

Helsingin poliisi pyytää kansalaisilta jälleen vihjeitä epäillyn Mika Moringin ja uhrin Katja Miinalaisen liikkeistä. Silminnäkijähavaintoja toivotaan edelleen myös Moringin valkoisesta Audista.

Poliisi on saanut esitutkinnassa yksilöityä alueita, joilla epäilty ja uhri ovat liikkuneet. Epäillyn henkirikoksen tekoajaksi on tarkentunut 14.–25. elokuuta 2022.

Ensinnäkin poliisi toivoo silminnäkijähavaintoja Tammelasta 14.–21. elokuuta. Epäilty ja uhri ovat liikkuneet ainakin Teuro–Kuuslammi-alueella.

Tammelasta reitti on kulkenut Pihtiputaalle. Sieltä poliisi pyytää vihjeitä 21.–23. elokuuta väliseltä ajalta.

Tämän jälkeen matka on suuntautunut Rovaniemelle, jossa on vietetty 24.–25. elokuuta. Havaintoja toivotaan erityisesti Rovaniemen pohjoispuolelta Kittiläntien lähettyviltä.

Poliisi kaipaa vihjeitä myös Muoniosta 25.–26. elokuuta. Aikaa on vietetty muun muassa Äkäslompolontien ja Aakenuksentien seudulla. Matka on päättynyt Helsinkiin, jonne epäilty on ajanut 26. elokuuta.

Epäilty ja uhri ovat majoittuneet syrjäisillä alueilla, kuten metsäautoteillä. He ovat käyneet myös huoltoasemilla ja ruokakaupoissa.

Poliisi ei voi toistaiseksi kertoa tapauksesta enempää, koska se voisi vaarantaa esitutkinnan.

Kaikki vihjeet pyydetään osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai numeroon 0295 476 147 kello 8–16 maanantaista sunnuntaihin.