lukijalta Kirsti Kuivajärvi, Jukka Lindstedt

Lukijalta: Tuulivoiman pyörteissä

Mediassa on viime aikoina käsitelty monissa artikkeleissa ja mielipidekirjoituksissa tuulivoimarakentamisen buumia. Mitä se käytännössä tarkoittaa, tulimme huomaamaan pitkäaikaisella kesäpaikallamme Pihtiputaalla. Meidät yllätti tieto, että kunnassa on peräti viisi tuulivoimayleiskaavaa vireillä jo olemassa olevan Ilosjoen alueen lisäksi. Uusia tuulivoimaloita on Pihtiputaalle suunnitteilla pitkälti yli sata, ja ne käsittävät suuren osan kunnan pinta-alasta. Hankkeita on vireillä eri puolella kuntaa niin paljon, että 300 metriä korkean voimalan siivet voivat tulevaisuudessa olla jokaisen kuntalaisen silmissä.

Hei! Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä artikkeli on vain tilaajille. Luo tunnukset, niin pääset aloittamaan edullisen kokeilujakson. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.