lukijalta Hanna Kankaanpää

Lukijalta: Sammakkokankaan jätetaksa rankaisee haja-asutusalueella asumisesta

Sydän-Suomen jätelautakunta vahvisti äänestäen Sammakkokankaan jätetaksan 2024. Taksassa on muutamia jätehuoltoa sujuvoittavia uudistuksia, mutta myös isohkoja ongelmia. Iso ongelma, joka ei näkynyt yhtiön ehdotuksessa eikä herättänyt keskustelua lautakunnassa, liittyy korotusten tarpeeseen. Sammakkokangas on hyvin hoidettu ja tuottoisa yhtiö, joka teki viime vuonna noin 6,4 miljoonan euron liikevaihdolla noin 550 000 euron puhtaan tuloksen. Toisin sanoen jo nyt jätemaksut ovat olleet liian korkeat – vakavaraisen lakisääteisen monopolin ei tarvitsisi toimia voiton maksimoinnin lähtökohdista.

Hei! Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä artikkeli on vain tilaajille. Luo tunnukset, niin pääset aloittamaan edullisen kokeilujakson. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.