Eerika Siekkinen oli vahvassa vedossa heti ensimmäisessä maajoukkueturnauksessaan.

Pyhäjärven Pohtia edustava pihtiputaalainen Eerika Siekkinen (16) oli kantavia voimia Suomen maajoukkueessa, joka sai pronssia Unkarissa pelatussa U16-ikäluokan Eurooppa Cupin jääkiekkoturnauksessa.

Kahdeksan maan Eurooppa Cupin turnaus pelattiin Budapestissa 9.-15. toukokuuta. Toisessa alkulohkossa pelasivat Suomi, Unkari, Itävalta ja Saksa ja toisessa lohkossa Tshekki, Sveitsi, Norja ja Ranska.

Suomi hävisi isäntämaalle Unkarille rangaistuslaukauskisan jälkeen 1-2, mutta voitti Itävallan 2-1 ja Saksan 1-0. Suomi selvisi lohkostaan pronssipeliin, jossa päästiin juhlimaan mitalia 3-1 -voitolla Sveitsiä vastaan. Tshekki voitti Unkarin turnauksen finaalissa.

Eerika Siekkinen kertoo, että Suomi hallitsi peliä myös Unkaria vastaan. 

– Meillä oli paljon enemmän laukauksia maalia kohti. Pikkuisen ärsytti se häviö Unkarille, koska jos olisimme voittaneet, olisimme päässeet finaaliin. En tiedä, miten siinä olisi käynyt. Tshekillä oli tosi kova joukkue, Eerika myöntää.

Eerika Siekkisellä oli paljon vastuuta ensimmäisissä maaotteluissaan, ja tulostakin tuli komeasti.Eerika teki ratkaisumaalin Itävaltaa vastaan ja saalisti turnauksessa kolme syöttöpistettä. Hän pelasi ykkös- ja kakkosketjuissa.

– Pelin taso tuntui vähän samalta kuin omassa joukkueessa. Siellä oli isompia pelaajia, mutta samanlainen vauhti. Olisin luullut, että pelissä olisi ollut hirveän kova vauhti ja olisin jäänyt jalkoihin.

Turnaus ei ensikertalaista paljon jännittänyt. Enemmän Eerikaa jännitti elämän ensimmäinen lentomatka. Unkari jäi pelaajille vieraaksi, sillä hotellilta ei saanut poistua ilman lupaa. He kävivät valmentajan kanssa kaupassa ja lenkillä. 

– Mutta oli kyllä kiva päästä kylmästä lämpimään maahan. Siellä oli joka päivä yli 25 astetta. 

Eerikalla on tavoitteenaan päästä ensin 18-vuotiaiden ja sitten naisten maajoukkueeseen, ja reitti näyttää hyvältä. Eerika on hakenut Kuortaneen urheilulukioon, ja samalla hän pääsisi harjoittelemaan Kuortaneen Urheiluopistossa, joka on Suomen Jääkiekkoliiton valtakunnallinen valmennuskeskus. Urheiluopiston joukkue pelaa jääkiekon naisten liigassa.

– Valmentaja sanoi, että aika varmasti pääsen joukkueeseen, mutta lukiosta ei vielä tiedä, kun tulee kesäkuussa vasta tiedot.