39-vuotias tanskalainen Kim Buchwald on LiigaPlokin uusi päävalmentaja.
Buchwald on pitkällä lentopallourallaan toiminut muun muassa yhdeksän vuotta tyttöjen maajoukkueen valmentajana ja niistä kuusi vuotta päävalmentajana. Saavutuksina hänellä on muun muassa U17 Nevza-mestaruus 2017.
Kim Buchwald toimii tällä hetkellä Tanskan lentopalloliiton tyttöjen valmennuskeskuksen ja lentopallokoulun päävalmentajana. Buchwaldilla on myös pelaajataustaa Tanskan pääsarjasta, jossa hän on pelannut yleispelaajan, passarin ja liberon rooleissa. Seuratoiminnassa hän on ollut mukana vuodesta 1999 alkaen Vestsjaellandin organisaatiossa.
– Odotan innolla pääseväni osaksi LiigaPlokia ja paikallista yhteisöä. Olen kuullut Pihtiputaan faneista hienoja asioita. Valmentajana jatkan läheisen yhteyden rakentamista joukkueen, seuran ja kannattajien välille. Kunnioitan suuresti kaikkea sitä, mitä LiigaPlokissa on saavutettu, joten tehtäväni täällä on tehdä asioista entistä parempia.
– Tavoitteeni on luoda vahva harjoitteluympäristö, jossa keskitymme aina kehittymiseen ja oppimiseen. Kun onnistumme harjoittelemaan todella hyvin, pärjäämme myös otteluissa. Joukkue tulee olemaan jännittävä sekoitus nuoria kykyjä ja kokeneita pelaajia, joten uskon, että voimme saavuttaa suuria asioita. Minulla on paljon ideoita, mitä voisimme parantaa kentällä, joten odotan innolla uuden LiigaPloki -joukkueen esittelyä faneille tulevalla kaudella.
LiigaPlokin fysiikkavalmennuksesta vastaa tulevalla kaudella Arto-Pekka Saukkonen. Hänen fysioterapeutin ammattitaidostaan on hyötyä fysiikkavalmennuksessa, kun harjoitusohjelmissa pystytään ottamaan paremmin huomioon pelaajien yksilölliset ominaisuudet. Erityisen tärkeässä roolissa on myös vammojen ennaltaehkäiseminen. Viime kaudella saatiin hyvää palautetta järjestelmän toimivuudesta.
Joukkueen kokoaminen on hyvässä vauhdissa ja pelaajasopimuksia julkaistaan lähipäivinä.