Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä päätti tänään (2.2.2022) pidetyssä ylimääräisessä kokouksessaan pyytää Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta sisätiloihin järjestettävien ns. matalan riskin tapahtumien sallimista tietyin rajoituksin. Matalan riskin tapahtumia ovat esimerkiksi teatterit, sinfoniakonsertit ja pelitapahtumat sisätiloissa. Koronanyrkki pyytää aluehallintovirastolta, että KSSHP:n alueella sallittaisiin järjestää sisätiloissa tapahtuvia tilaisuuksia siten, että käytettävissä olevista istumapaikoista voitaisiin täyttää 75 prosenttia ja kaikille osallistujille voidaan osoittaa istumapaikka. Laki edellyttää, että tapahtuman järjestäjillä on suunnitelma, jonka mukaan he tilaisuuksia järjestävät. AVI tehnee päätöksen tästä asiasta tämän viikon lopulla tai viimeistään ensi viikon alussa.

KSSHP:n Koronanyrkki piti tänään ylimääräisen kokouksen Valtioneuvoston iltapäivällä antaman suosituksen jälkeen. Valtioneuvosto suositteli, että sairaanhoitopiirit miettisivät tahoillaan yhdessä aluehallintovirastojen edustajien kanssa koronarajoitusten purkamista.

Tartuntatautien torjunnan johtoryhmässä tuotiin esille myös hallituksen suositus, että kaikki rajoitukset poistettaisiin sairaanhoitopiirien alueilta 14.2.2022. KSSHP:n alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä lähtee siitä ajatuksesta, että kaikki rajoitukset voidaan poistaa tuolloin myös KSSHP:n alueelta.