Reima Tast vaihtoi toiminimen osakeyhtiöksi vuosi sitten ja muutti yrityksen nimen Pihtiputaan Lämpötyöksi.

Pihtiputaalle kolme vuotta sitten perheensä kanssa muuttanut Reima Tast on alkanut tarjota putkityöpalvelujaan myös omakotitaloihin ja taloyhtiöille, kun kysyntää tuntui olevan.

Kotkasta kotoisin oleva Reima Tast työskenteli kahdeksan vuotta helsinkiläisessä putkiliikkeessä.Vuonna 2019 kolmelapsinen perhe päätti muuttaa Tastin vaimon Hilla Korhosen kotiseudulle Pihtiputaalle.

Reima Tast on tehnyt aliurakoitsijana kaukolämpörunkojen hitsaustöitä Ylä-Savossa ja Pohjois-Pohjanmaalla sekä Pihtiputaalla.

Syksyllä Tastille alkoi tulla kyselyjä, tekisikö hän putkitöitä yksityisillekin, ja hän ajatteli vastata tarpeeseen.

– Tarjoan putkityöpalveluja jokaiseen tarpeeseen ja pystyn tekemään isompiakin kohteita. Marraskuusta lähtien olen tehnyt putkiremontteja ja huoltotöitä yksityisille ja muutamille taloyhtiöille. Markkinarakoa näyttäisi olevan, koska jonkin verran on käytetty putkipalveluja myös muilta paikkakunnilta.

– Täällä on paljon vanhaa rakennuskantaa, jossa on riskejä. Jos käyttövesijohdoilla on ikää yli 40 vuotta, kannattaa olla tarkkana erityisesti, jos ne menevät piilossa. Silloin ei näe, jos niihin tulee jotakin. On hyvin halpaa tehdä omakotitaloon uudet käyttövesiputket verrattuna siihen, jos tulisi vesivahinko.

Pistesyöpymät ovat olleet kasvamaan päin kupariputkissa.

– Pihtiputaalla olen korjannut niitä kahdessa kohteessa parin viikon sisällä. Jos putket menevät pinnassa ja niitä pystyy seuraamaan, siinä pystyy todennäköisesti välttämään vesivahingot. Ne alkavat yleensä hiljalleen.

Reima Tast kertoo, että uusissa omakotitaloissa pyritään tekemään kaikki piiloon muoviputkilla, jotka ovat vaihdettavissa. Isommissa rakennuksissa käytetään pääasiassa kuparia ja terästä. Tast arvioi, että kupariputki on hyvä vaihtoehto, kun putket vedetään pintaan.

Reima Tast vihjaa, että öljylämmityksestä luopumista kannustetaan, ja siihen saa Aralta tukea jopa 4 000 euroa tai korotettua kotitalousvähennystä. Tuki on loppumassa näillä näkymin tähän vuoteen.