Saara Urpilainen perusti Siestan Kaisun Kulman rakennukseen entisiin 4H-toimiston tiloihin.

Geronomin koulutuksen hankkinut Saara Urpilainen aloitti kolme vuotta sitten Kinnulassa personal trainerina eli henkilökohtaisena valmentajana. Toukokuussa hän laajensi toimintaansa perustamalla hyvinvointi- ja rentoutuskulma Siestan.

Saara Urpilainen on virtaa täynnä, sillä hän oli hankkinut juuri viikonloppuna lisää oppia energiahoitajakoulutuksessa Helsingissä. Saaralla alkoi nälkä kasvaa syödessä, ja niinpä hänen teki mieli lisätä työmaataan hyvinvoinnin puolelle.

– Personal trainerin työ on enemmän treenaamista, mutta palautuminen on yhtä tärkeää ellei tärkeämpääkin. Kiinnostuin rentoutusvalmentajakoulutuksesta, jonka kävin Seinäjoella. Siellä selvisi, että rentoutumiseen on Neurosonic-patja, ja halusin sellaisen.

Lisäksi Saara Urpilainen tekee kuumakivihierontaa ja energiahoitoja.

– Ihmiset tarvitsevat hyvää vointia, kun yhteiskunnassa mennään niin hirveää vauhtia. Nämä ovat yhdenlaisia tapoja päästä oikein rentoutuneeseen tilaan.

Kuumakivihieronnassa käytetään neljääkymmentä basalttikiveä. Niitä pidetään kattilassa noin tunnin verran lämpenemässä ennen asiakkaan saapumista.

Saara kertoo, että kivet sisältävät paljon rautaa, joten ne säilyttävät kuumuuden pitempään kuin tavallinen kivi. Asiakas hierotaan laventeliöljyn avulla kasvoista varpaisiin ja sormenpäihin asti vatsa- ja selkäpuolelta.

Kun kivet on hierottu jäähtyneiksi, ne jätetään keholle. Kivet eivät tunnu liian kuumilta, koska ne liikkuvat koko ajan hierojan käsissä.

– Se on lempeää sivelyä ja hivelyä. Lämpö menee usean sentin syvyydeltä kudoksiin. Yleensä, kun ihminen kääntyy mahalleen, alkaa kohta kuorsaus kuulua. Se on työvoitto hoitajalle, kun rentoutuminen on saavutettu, Saara naurahtaa.

– Sanon asiakkaalle, että tämä on sinun omaa aikaasi, eikä sinun tarvitse puhua yhtään mitään koko hieronnan aikana. Voit valita joko tunnin tai puolentoista tunnin nauttimisen hiljaisuudessa.

Neurosonic-patjassa on kahdeksan erimittaista ohjelmaa. Pisin on 41 minuuttia ja lyhyin 10 minuuttia. Ohjelmat sisältävät aktivointia, palautumista, rentoutusta sekä tehonokoset.

Tarkoituksena on saada syvimmät lihakset rentoutumaan. Kuulokkeet laitetaan päähän, ja sieltä tulee meditatiivista musiikkia.

Energiahoitoa Saara Urpilainen kuvailee eräänlaiseksi neulattomaksi akupunktioksi.

– En hiero, vaan hoidan energiakenttää pitämällä käsiä iholla. Kehon sisällä on energiakeskuksia. Esimerkiksi sydänsakra vaikuttaa yläkehon elimiin, verisuoniin, sydämeen ja keuhkoihin. Energiahoito kestää puolitoista tuntia. Jos kehossa on jumialueita tai muita ongelmia, joihin halutaan apua, lopussa paneudutaan siihen.

Saara sanoo olevansa energiahoidosta niin innoissaan, että hän haluaa rohkaista ihmisiä kokeilemaan sitä.

– Oma keho on ajateltu niin viisaaksi, että se yrittää parantaa, jos ihminen osaa vain kuunnella, mitä keho sanoo. Kehoa ei ehkä malteta kuunnella, kun vaatimusta tulee joka puolelta, ja sitten voidaan uupua. Verenpaineet voivat nousta, kun pysyy stressaavassa elämässä ja ajattelee, että kyllä tämä tästä menee, kun vain suorittaa ja suorittaa.

Saaralla on myös senioreiden liikuntakaveripalvelu.

– Se on riisuttu malli pt-palvelusta, jossa käyn esimerkiksi lenkillä asiakkaan kanssa. Se ei sisällä ollenkaan suunnitelmia, testauksia tai mittauksia. Lisäksi toimin edustajana Arctic Nutritionin kotimaisille villiravintolisille. Kaikki kuuluvat yhteen: ravinto, rentoutuminen ja treenaaminen.

Energiahoito ja kuumakivihieronta ovat suosituimpua Siestan palveluista. Saaran aloittaessa yrityksensä hän totesi kuitenkin, ettei asiakkaita riitä koko päiväksi pienellä paikkakunnalla.

– Mietin, mitä saisin aamupäiviin, ja katselin työvoimatoimiston sivuja. Siellä tuli auki osa-aikainen ja määräaikainen  koulukuraattorin paikka Kinnulaan. Siihen oli vähän hakijoita, ja minut valittiin, ja nyt minulle on koko päiväksi töitä.

Saara yritti toimia myös Pihtiputaalla keskiviikkoisin, mutta pihtiputaalaiset eivät syttyneet asialle, joten hän lopetti vastaanoton.