Juha Urpilainen, Kinnula, kunnanjohtaja, kunnanvaltuusto Heikki Jämsén

Kinnulan kunnallispolitiikassa riittää mielenkiintoa

Kunnallispolitiikkaa kuvataan usein tylsäksi, kulissientakaiseksi puurtamiseksi, joka ei kiinnosta ketään.
Kinnulan toraisissa merkeissä alkanut valtuustokausi todistaa väitteet vääriksi. Valtuuston avauskokous oli suorastaan dramaattinen. Kuntalaiset osasivat odottaa kokouksesta jännitysnäytelmää ja kansoittivat ahtaan valtuustosalin ääriään myöten.

Kokouksen valinnat sujuivat aika pitkälle ennakkokaavailujen mukaan.
Keskusta vei ja muut vikisivät. Tasaarvokiintiö on ollut käytössä jo niin pitkään, ettei se pitäisi tulla enää kenellekään yllätyksenä. Naisten löytäminen avainpaikoille ja lautakuntiin tuntuu silti tulevan puolueille yhtä puskan takaa kuin ensilumen synnyttämä maanteiden liukkaus.

Kokous huipentui toimikautensa päättäneen kunnanhallituksen kuuden jäsenen allekirjoittamaan kirjalliseen huomautukseen, joka kohdistui kunnanjohtaja Juha Urpilaisen työhön.
Huomautuksen taustalla ovat hallinnon sisäisessä tarkastuksen esiintuomat puutteet ja virheet.

Allekirjoittajien joukosta puuttui kunanhallituksen puheenjohtaja Mikko Ihanti, joka tulkitsi, että allekirjoittajat eivät voi antaa huomautusta kunnanhallituksen nimissä, koska hallitus ei ollut asiaa käsitellyt.

Sisäisen tarkastuksen raportissa kohdistui kritiikkiä myös kunnanhallituksen toimintaan. Hallitus päätti 14. tammikuuta ryhtyä toimiin tarkastusraportissa esille tulleiden ongelmakohtien korjaamiseksi. Seuraavana päivänä kuusi hallituksen jäsentä sorvasi kirjallisen huomautuksen, jolla pääsyylliseksi nostettiin kunnanjohtaja.

Kinnulassa joudutaan lähikuukausina ratkomaan monta tulevaisuuden kannalta tärkeää asiaa. Jos luottamuselinten, työntekijöiden ja kunnanjohtajan välille syntynyttä luottamuspulaa ei saada ratkaistuksi, kunta ajautuu johtajakriisiin.
Samaan aikaan Kinnulassa pitäisi pystyä keskittymään meneillään olevaan kuntarakenne- ja soteuudistukseen ja kunnan talouden pönkittämiseen.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>