Kinnula, kunnanhallitus, kunnanjohtaja, kunnanvaltuusto Heikki Jämsén

Muholan miehet johtoon

Kinnulan puheenjohtajuudet menivät saman kylän ja saman puolueen miehille. Kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi valittiin muholalainen maanviljelijä Esko Pelkonen (56). Kunnanhallituksessa puhetta johtaa metsä- ja kuljetusalan yrittäjä Manu Toikkanen (53).

Kunnanvaltuuston I varapuheenjohtajaksi valittiin keskustan Markku Toikkanen, II varapuheenjohtajaksi sosiaalidemokraattien Olavi Tuikkanen ja III varapuheenjohtajaksi kokoomuksen Anitta Hakkarainen.

Kunnanhallituksessa istuvat seuraavat henkilöt (henkilökohtainen varajäsen suluissa): Keskusta: puheenjohtaja Manu Toikkanen (Joonas Kinnunen), varapuheenjohtaja Mikko Ihanti (Tapio Pekkarinen), Arja Rekonen (Tiina Kuivaniemi), Jonna Laulumaa (Jonna Leppänen), Kalevi Kinnunen (Lasse Kröger). SDP:Virpi Piispanen (Elma Tainio). Kokoomus: Ilkka Leppänen (Marko Kinnunen).

Uusi valtuuston puheenjohtaja Esko Pelkonen toivoi valtuutettujen ja kuntalaisten ottavan reippaasti asioihin kantaa ja tekevän hyviä esityksiä.

— Meidät on valittu tehtäviimme kinnulalaisia varten.
Päättynyt valtuustokausi huipentui ylimääräiseen hallinnon tarkastukseen, josta Esko Pelkonen ei osannut tai halunnut sanoa paljonkaan.

— Miten siihen ottaa kantaa, kun se on julistettu salaiseksi. Ei sitä ole valtuutetuille näytetty.
Kuntarakenne- ja soteuudistuksessa riittää lähiajoiksi töitä ja paneutumista.

— Maaliskuun 7. päivään mennessä pitää olla lausunto valmis. Kaikkien maakunnan pohjoisen kuntien kannattaa antaa siitä lausunto, muuten valtionvarainministeriö voi tulla ja sanella ratkaisut.

Kunnanjohtaja Juha Urpilainen linjasi Kinnulan ykkössuunniksi Kokkolan, Saarijärven ja Haapajärven, Keski-Suomeen ja Wiitaunioniin kunta on Urpilaisen mukaan kytköksissä vain ohuilla säikeillä.
Esko Pelkonen ei allekirjoita Urpilaisen näkemystä.

— Olemme vahvasti keskisuomalainen kunta. Olemme olleet sitä sen jälkeen, kun pääsimme Vaasan läänistä eroon.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Manu Toikkanen sivuutti sujuvasti Juha Urpilaisen linjauksen ja totesi talouteen keskittymisen olevan tärkeämpää.

— Talouden ylläpidossa on haastetta kerrakseen. Plussalle täytyy päästä ja säästöjä täytyy löytyä. Onhan tässä tätä touhua muutenkin. Eskon ja kunnanjohtajan kanssa järjestellään myös kuntarakenne- ja sote-asiaa, Manu Toikkanen listaa.

Manu Toikkanen katseli viime valtuustokautta ulkopuolisena. Toikkaselle tuli tuli tunne, että on tarve lähteä mukaan. Hän uskoo, että mielenkiintoa päättäjänä toimimiseen riittää.
— Nythän puheenjohtajat ovat yrittäjiä, joten voimme tuoda myös yrittäjän näkökulmaa kunnan päätöksentekoon.
Tilanne on Toikkasen mukaan Kinnulan kannalta historiallinen, koska molemmat puheenjohtajat vaihtuivat samalla kertaa.
Sekin on uutta, että puheenjohtajat tulevat samalta kylältä, Muholasta.
Toikkasen resepti on hoitaa kiista-asiat nopeasti kuntoon, jolloin turha pulina loppuu.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>