Lukijalta Lukijalta

Valaistusidea Putaanvirralle

Olen Viitasaaren ohi ajaessani ihaillut kovasti sen kunnostettua vanhaa puusiltaa, joka on myös valaistu. Silta näkyy hyvin Nelostielle ja kaunis näkymä jättää myönteisen kuvan paikkakunnasta.

Tuohon näkymään en ole kyllästynyt, vaan ihailen sitä uudelleen ja uudelleen. Tällainen mieleenjäävä valaistu rakennelma tai maisema sopisi myös Pihtiputaalle Nelostien varteen.

Pihtiputaan ohitse ajaa lukematon määrä autoja vuoden mittaan. Pimeä aika on pitkä ja tuolloin jokin valaistu kohta kiinnittäisi ohiajavien huomiota.
Kun paikkakunta jää mieleen jostakin positiivisesta, ehkä se muutaman kymmenen tai sadan ohituksen jälkeen houkuttaisi jopa pysähtymään ja käyttämään paikkakunnan palveluja.

Voisiko Pihtiputaalla hyödyntää maisemaa, jonka vierestä Nelostie kulkee? Voisiko Putaanvirran valaista siten, että siinä olisi suihkulähteitä, jotka ovat valaistuja?
Voisivatko suhkulähteet olla valaistu sateenkaaren värein? Värit voisivat olla vaihtuvia.

Miltä näyttäisi Putaanvirrassa oleva jäätynyt suihkulähdepatsas, joka on valaistu ja välillä punainen, sininen, keltainen ja vihreä jne? Syksyn pimeään aikaan suihkulähteet voisivat virrata värikkäinä ja talven pakkasissa jäätyä jääveistoksiksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>