Päästä vedettyä Niina Luomala

Voiko tyhjää tilaa olla olemassa?

Täytyy olla olemassa joku fysiikan laki, jonka mukaan tyhjää tilaa ei voi olla olemassa. Miksi muuten kaikki kaapit ja tasot täyttyvät tavarasta, vaikka niihin ei ole koskaan suunnitellut laittavansa mitään.

Erityisesti tämä laki pätee niihin tiloihin, jossa pitäisi päästä kulkemaan, kuten eteiseen. Sinne tuppaavat jäämään kaikki sellaiset tavarat, joita ei tarvitse viedä kiireesti jääkaappiin tai pakastimeen. Minulla on sen verran kapea eteinen, että jo muutama ylimääräinen kenkäpari ja mono haittaa kulkemista. Juuri kapeuden vuoksi isommat asiat kuten vanhat sähköhellat ja tietokoneet eivät onneksi voi jäädä sinne lojumaan. 

Eteisen sijaan hella oli ulkorapun vieressä vajaan vuoden ja autotallista löytyy varmaan kolme vanhaa digiboxia. Kaukosäätimet ovat vielä jossain pöytälaatikossa vanhojen latureiden vieressä.Ja silloin kun haluaa kerran talvessa löytää varaston perukoilta sukset, saa väistellä vanhoja televisioita, jotka vastaavat kooltaan ainakin viittätoista uutta.

Yksi paha romunkerääjä on auto. Vaikka ei ikinä veisi sinne mitään ylimääräistä, kohta huomaa, että takapenkiltä löytyy kokonainen vaatekerrasto ja muutamat kengät. Villapaidat tuskin aiheuttavat kolaritilanteessa pahaa jälkeä takapenkiltä etupenkille sinkoutuessaan, mutta korkokengästä ei varmaan voi sanoa samaa.
Ainut tyhjä tila autossa on peräkontti. Se, missä kaikkea sitä tavaraa kuuluisi oikeasti säilyttää.

Toinen rajattomasti tavaraa nielevä asia on käsilaukku. Tämän allekirjoittaa varmaan jokainen nainen ja jokainen mies, joka on joskus joutunut etsimään jotain naisen käsilaukusta. Vaikka kuinka keskittyisi siihen, ettei laukkuun pakkaa mitään turhaa, kohta sieltä löytyy viisitoista kauppalistaa, kolme huulirasvapurkkia, mielettömästi roskia sekä usea kurkkupastillirasia, joissa on kaikissa yksi tai kaksi pastillia jäljellä. Ja mustekyniä löytyy joko kymmenen tai ei yhtään. Välimuotoja ei tunnu olevan.

Tyhjän tilan mahdottomuus tekee siivoamisesta lievästi sanoen ikävää. Juuri kun kaikki hiuslakkapullot ja ruuvimeisselit on tungettu niiden oikeille paikoilleen, huomaa yhtäkkiä tarvitsevansa sitä laatikon alimmaiseksi jäänyttä irtopohjavuokaa.

Mutta ei tavaranpaljoudesta voi vain naista syyttää. Aika usein mitään ei voi heittää pois siksi, että mies luulee tekevänsä sillä jotain.
Ilmeisesti kaikki mikä ei ole muovia, käy varaosaksi johonkin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>