Uutiset Juha Kivinen

Kinnulan on osoitettava, että se tulee toimeen itsenäisenä

Valtiovarainministeriön lausuntopyyntö suurkuntiin täh-
täävästä kuntarakennelakiluonnoksesta veti mielet mataliksi Kinnulan valtuustossa. Valtuutetut halusivat säilyttää itsenäisen Kinnulan kunnan, joka täyttää vieläpä sata vuotta ensi vuonna. Hallituksen ukaasit tuntuivat kuitenkin kohtuuttoman kovilta. Antautumismielialaakin alkoi esiintyä.

— Kuntien välinen yhteistyö voisi olla meidän pelastuksemme, mutta minä olen kyllä jo toivoni menettänyt sisäministeriin. Hän ei kuuntele ketään muita. Vuonna 2017 ei ole enää tällaista kuntarakennetta, ennusti Olavi Tuikkanen (sd).

Myös kunnanjohtaja Juha Urpilainen arvioi, että hallitus voi hyvinkin saada runnotuksi kuntauudistuksen läpi, jos se pysyy yksimielisenä, kuten nyt näyttäisi käyvän.

Viimeisenä niittinä kunnanjohtaja piti ensi vuoden jälkeen voimaan astuvaa uutta valtionosuuslakia. Hän sanoi valtion käyttävän valtionosuuksien leikkauksia kiristysruuvina, jolla kunnat käytännössä pakotetaan yhteen, vaikka pakkoliitoksia ei sinänsä tulisikaan.

— Nyt ovat hyvät neuvot tarpeen, Urpilainen tuumasi.
Kunnanhallituksen puheenjohtaja Manu Toikkanen (kesk) myönsi, että kuntauudistukseen on suhtauduttava vakavasti, vaikka sen aikataulu onkin epätodennäköisen tiukka, kun uudet kunnat pitäisi muodostaa jo vuoden 2017 alusta lähtien.

— Meidän on pystyttävä todistamaan, että kunnan talous on kunnossa. Kunnanhallituksen toiminnan tavoitteena onkin, että talous saadaan plussan puolelle, Toikkanen linjasi.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Esko Pelkonen (kesk) epäili, ettei aika tule riittämään, jos hallitus yrittää pitää aikataulustaan kiinni. Pelkonen ei ymmärtänyt lainkaan kuntahankkeen ajamista. Hän huomautti, että kaksi kolmasosaa kunnista vastustaa kuntauudistusta.

— Ihmisiä on jatkossakin yhtä paljon ja ne kaikki pitäisi hoitaa. Mistä ne säästöt tulevat?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>