Urheilu Heikki Jämsén

Matti Aalto ei välittänyt ranking-järjestyksestä

Matti Aalto selätti ranking-järjestyksen kansallisten Tuisku-hiihtojen miesten 15 kilometrillä sunnuntaina. Keuruun mies jätti kakkoseksi tullutta Ville Tuukkasta yli minuutin. Kolmas oli Pihtiputaan hiihtolukiostakin vauhtia hakenut Risto Uusivirta Haapajärveltä.

Voittaja yllättyi maalissa ylivoimastaan.

— Odotin vähän, että muut hiihtävät kovempaa. Tulin vasta Äkäslompolon nihkeiltä lumilta. Niihin verrattuna meno tuntui tosi hyvältä. Lumi oli liukas ja suksi hyvä, Aalto sanoi.

Matti Aallon päätavoite on hiihdon SM-kisojen kuninkuusmatka 50 kilometriä Kontiolahdella.

Mestaruustaistoa Aalto käy ilmeisesti myös viesteissä.
Ykkösranking harteillaan matkaan lähtenyt Ville Tuukkanen ei pystynyt vastaamaan Matti Aallon rutistukseen. Syy oli tiedossa.

— Asuntoremontin takia tuli harjoitteluun kuukauden tauko. Oli pakko siirtää mielenkiinto lattiaremonttiin, muuten ei olisi päässyt muuttamaan.

Jalkaongelmista kärsinyt Anne Mäkinen lähti kokeilemaan kuntoaan ja voitti naisten viitosen kahdeksalla sekunnilla. Kakkonen oli Heli Heiskanen.

Tarvasjoen Urheilijoita edustava Mäkinen olisi tullut Pihtiputaalle, vaikka ranking-pisteitä ei olisi jaettukaan.

— Jyväskylästä on tänne kohtuumatka ja täällä on aina baanat kunnossa ja järjestelyt kohdillaan, Mäkinen kehui. Hän tavoittelee SM-kisoissa paikkaa kymmenen joukossa.

Pihtiputaalaismenestys oli hyvä. Kisat alkoivat tuiskulaisten kolmoisvoitolla kymmenvuotiaissa Tiisa Paukun johdolla. Teknisesti hiihtävä Heikki Marin kiskoi melkein minuutin eron 12-vuotiaissa.

Valoisaa tulevaisuuttahiihdolle lupaa sekin, että junnusarjoihin löytyi monta paikallista urheilijaa. Ennätys oli 12-vuotiaat, jossa nähtiin neljä Murron tyttöä.

Päivän myönteisimmän urheilijan palkinnon olisi voinut ojentaa kinnulalaiselle Satu Pekkariselle, joka juoksee ja hiihtää kilpaa Viitasaaren Viestin riveissä.

— Olo on aina maaliin päästyä kuin maailmanmestarilla, N35-sarjassa kilpaillut Satu paljasti.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>