Uutiset Juha Kivinen

Jyväskylä ei takaa kaikkien terveyskeskusten säilymistä

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistusta valmistelevan asiantuntijatyöryhmän selvitystä odotettiin jo syksyn kunnallisvaaleihin evästämään kansalaisten äänestyspäätöksiä, mutta työryhmä pääsi selvityksestä yksimielisyyteen vasta viikko sitten. Selvityksen julkaisemisesta kului kuitenkin vain pari päivää, kun hallitus heitti sen jo roskiin kehysriihessään. Työryhmä esitti 34:ää sote-aluetta, jotka hoitaisivat kuntien perusterveydenhuollon ja ison osan erikoissairaanhoidosta.

Sekä työryhmän esityksessä että hallituksen ajatuksissa koko Keski-Suomi Jämsää ja Kuhmoista lukuunottamatta muodostaisi yhden sote-alueen, jonka vastuukunta olisi Jyväskylä.

Wiitaunionin perusturvajohtaja Anneli Latva-Nevala pelkää Jyväskylän ylivalta-asemaa sote-alueen vastuukuntana. Latva-Nevala pitää selvänä, ettei yksi kunta voi vastata koko maakunnan sote-palveluista.

— Siitä pidetään huoli, että täältä ei palvelut lähde, se on meille kunnia-asia. Sitä ei Jyväskylä tule torpedoimaan.

Latva-Nevalan mielestä kuntien on jatkossakin saatava päättää itse, millaisia palveluja niiden alueella on.

— Jos Jyväskylä ei tule mukaan aidosti ja tasavertaisesti maakuntaa kunnioittaen ja siten, että palvelut säilyvät myös maakunnan äärilaidalla, niin tästä ei tule mitään.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson on jo ehtinyt toteamaan, ettei hän voi luvata kaikkien terveyskeskusten säilymistä Keski-Suomessa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>