Lukijalta Lukijalta

Veronmaksajien puolesta

Jyrki Kataisen porukka fantastisine ideoineen pitää huolen siitä, että kunnilla riittää rahahuolia. Valtionosuudet pienenevät ja kuntien menot lisääntyvät.

Kunnissa on säästettävä, mutta sitä ei saa tehdä enää esimerkiksi vanhusten kohdalla. Siellä on selkänahkakin viety, tulee jo selkäruoto vastaan.
Henkilöstön osalta olisi hyvä teettää ulkopuolinen sekä puolueeton selvitys siitä, missä hukutaan töihin ja missä taas on tyhjäkäyntiä.Tyhjäkäyntiin ei ole varaa, sillä silloin henkilön pitäisi kaiken järjen mukaan olla osa-aikainen, lomautettu tai etsimässä uusia haasteita työvoimatoimistossa. Säästyneet varat pystyisi ohjaamaan niille aloille, missä niitä kipeimmin tarvitaan.

Sairaslomien suhteen työntekijöitä on erilaisia, osa tulee töihin pää kainalossa ja osalle kotiinjäännin syyksi riittää varpaankynnen kolotus. Kolmen päivän sairasloma omalla ilmoituksella? Miten ihmeessä valvotaan, että kaikki ovat oikeasti aiheellisia? Osa varmasti onkin. Kostean viikonlopun jälkeen päätä kivistää, peiton alla on mukavan lämmintä, varpaankynttä kolottaa jälleen ja olisihan niitä omiakin hommia… kilautus pomolle ja saikkua tuli että pätkähti! Ja veronmaksajien piikkiin.

Vastaanotolla olisi tutkittu, väännelty ja käännelty sekä kuunneltu rohinatkin siinä sivussa, parhaassa tapauksessa tökätty promillemittarikin suuhun ennen kuin on sairaslomakelpoinen. Koulutuksella pääsee elämässä eteenpäin, myös niihin näyttöpäätehommiin. Tärkeätä työtä sekin, sitä ei voi kiistää. Pitää vain muistaa, että nettisurffailut ja ajanvietepelit eivät kuulu työ-ajalle.

Palkankorotuksissa olisi hyvä muistaa kohtuullisuus ja tasapuolisuus. Prosenttikorotukset lisäävät tuloeroja, mielestäni sama korotus euroina kaikille siivoojasta johtajiin olisi reilua. Koulutus on huomiotu peruspalkassa. Muutama kymppi on rahaa, oli se sitten millaisessa lompakossa hyvänsä.

Jos Pihtipudas olisi normaali yritys, olisi konkurssi lappu hyvin nopeaan ikkunassa, mutta ei hätää, sitä ei tule tapahtumaan. Onneksi on keksitty veronmaksajat.

Marko Tiainen
Perussuomalaiset
ilman titteleitä

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>