Viihde Juha Kivinen

Pihtiputaan jytäbändit menossa studioon

Musiikkiyhdistys PoPi ry:n puuhaväki ilahtui pitkäperjantain jamien onnistumisesta Niemenharjun Viihdekeskuksessa. Pihtiputaan omia bändejä tuli kuuntelemaan yli 150 lipun ostanutta, mikä oli enemmän kuin uskallettiin toivoa.

Pisimpään koossa olleet raskaamman linjan bändit Dreadful ja No Faith tykittivät taas sellaista settiä, että tukka oli lähteä päästä.
Kummaltakin jytäbändiltä on tulossa uutta materiaalia. Dreadful menee elokuussa nauhoittamaan kokopitkää levyä Jyväskylään pihtiputaalaislähtöisen Morian-kitaristin Sami Niittykosken studiolle, jossa aiemmatkin Dreadfulin tuotokset on tehty.

— Sami tietää, mitä me halutaan, joten sinne on helppo mennä. Nyt on tusinan verran biisejä valmiina. Lisää tulee vielä muutama, ja sitten voidaan valita levylle 10-11 kappaletta, basisti Petri Vauhkonen kertoo.

Dreadfulin musiikkityyli on hieman muuttumassa.

— Ehkä melodisempaa ja isomman kuuloista. Paljon paksummasti tulee syntikkaraitaa, Petri vihjaa.

No Faithin toimintaa on haitannut kitaristi Mikko Savirannan asepalvelus, mutta bändi on pääsemässä taas parempaan vauhtiin, kun Mikko vapautuu armeijasta juhannukseksi.

— Äänitettiin talvella kolmen biisin demo ja keväällä tehdään toiset kolme. Sitten heitetään koko setti ulos samalla kertaa. Ollaan menty ehkä hivenen melodisempaan suuntaan, ja sellaista No Faith tulee todennäköisesti olemaan, Mikko Saviranta tuumaili.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>