Lukijalta Lukijalta

Eikö Kinnula tarvitse yrittäjiä?

Kinnula ei halua olla yrittäjäystävällinen kunta. Kinnulan kunta ei myöskään halua yrittäjiä ulkopaikkakunnalta, koska sen myötä saattaa tulla lisää työpaikkoja. Näin huonon kuvan minä olen Kinnulan uudesta valtuustosta saanut.

Vuonna 2008 valtuusto hyväksyi LM-Mattolangan kanssa tehdyn vuokrasopimuksen. Saapuessani Kinnulaan tervetuloa-toivotuksen sijaan minulle ei haluttu aukaista vuokraamani hallin ovea. Päätin lähteä saman tien takaisin, mutta kinnulalainen työntekijäni hyppäsi kuorma-auton eteen makaamaan ja esti lähtemästä.

Parin vuoden päästä vuonna 2010 kunta myi hallin. Hallin myynnistä ei kerrottu hallissa toimiville yrittäjille yhtään mitään. Se tuli täytenä yllätyksenä. Kunnalta onneksi järjestyi Neuzetin hallista tila, jossa saimme jatkaa toimintaa. Luulisi, että siinä vaiheessa olisi opittu olemaan ensin yrittäjiin yhteydessä, jos heiltä ollaan myymässä halli alta. Mutta ei oltu. Koska vuonna 2012 kunta päätti taas myydä hallin sanomatta siitä yrittäjille yhtään mitään.

Mutta nyt yrittäminen Kinnulassa on tehty vielä vaikeammaksi. Minut kutsuttiin palaveriin, jossa olivat paikalla valtuuston puheenjohtaja Esko Pelkonen, hallituksen puheenjohtaja Manu Toikkanen sekä vt. kunnanjohtaja Marja Lehtonen. Esko ja Manu kertoivat, että Kinnulan kunta vaatii nyt yhtäkkiä uudesta tilastamme nelinkertaisen vuokran.

Kaikki ymmärtävät, että ei pienyrittäjä voi maksaa älyttömiä vuokria, joten joudun viemään yritystoimintani Kinnulasta takaisin Kaustiselle.
Kun edellinen valtuusto päätti myydä hallin yrittäjän alta pois, he sentään etsivät toisen tilan ja vuokrasivat sen suurin piirtein samaan hintaa. Nykyinen valtuusto taas haluaa yrittäjät kokonaan pois Kinnulasta ja teollisuusalueen tyhjäksi.

Jos nämä älyttömät vaatimukset sattuvat olemaankin vain Esko Pelkosen ja Manu Toikkasen omia pelleilyjä, niin heidän kannattaisi katsoa itseään peiliin ja erota luottamustehtävistä. Ihan vain jo kunnan maineen säilyttämisen vuoksi. Niinhän ne kansanedustajatkin tekevät.

Yleensä paikkakunnalla jossa on paljon työttömiä, yritetään pitää kiinni niistä työpaikoista mitä on vielä jäljellä. Ja jos tällaiselta paikkakunnalta löytyy tyhjiä toimitiloja, niihin halutaan saada yrittäjiä keinolla millä hyvänsä. Tarjoamalla vaikka ensimmäisen vuoden vuokrat ilmaiseksi, jos tuot yhdenkään työpaikan paikkakunnalle.

Mauri Koivusalo

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>