Uutiset Juha Kivinen

Mauri Pekkarinen kiitteli hallituksen ”kehysriihisekoilua” keskustan gallup-paukusta

Keskusta nousi yllättäen suurimmaksi puolueeksi yli 19 prosentin kannatuksella tuoreimmassa mielipidemittauksessa, ja se nosti tunnelman kattoon puolueen vapputilaisuudessa Pihtiputaalla.

Munkkikahveja tarjoillut kansanedustaja Mauri Pekkarinen myhäili tyytyväisenä, kun hänen neljän paikkakunnan vappukiertueensa Keski-Suomessa osui sopivasti gallupnosteeseen.

Pekkarinen huomautti, että gallupeihin kerätään tietoa kuukauden välein. Hän sanoi, etteivät hallituksen kaikki sote-sekoilut vielä edes näy luvuissa, mutta kehysriihisekoilut kylläkin.

— Joudunkin tulemaan kesäkuussa tänne uudestaan ja keräämään kaikki ne hedelmät, mitä seuraa siitä, kun ne panevat tuon sote- ja kuntasotkun vielä entistä pahempaan asentoon, Pekkarinen vitsaili.

Mauri Pekkarinen totesi keskustan olevan kannatusmittauksissa kärjessä ensi kertaa moneen vuoteen.

— Nousu alle 16 prosentin kannatuslukemista on rohkaisevaa. Kun oikein toimitaan, keskusta on vahva ja voimakas sana Suomen politiikassa viimeistään seuraavissa eduskuntavaaleissa, hän ennusti.

Pekkarinen sanoi, että juuri Pihtiputaan kaltaisilla seuduilla nähdään, ettei Kataisen hallitus ole koko Suomen hallitus. Hänen mielestään hallitusta yhdistää aatteellisesti vain yksi asia: yhteiskunnallinen keskittäminen.

— Keskittävä jälki näkyy jo monessa. Täällä Pihtiputaalla on arvostettu kunnallispoliitikko ja maakuntavaltuuston varapuheenjohtaja Seppo Kahilainen päättänyt erota kokoomuksesta ilmiselvästi sen seurauksena, mille tielle kokoomus on lähtenyt, kun se on unohtanut suuren osan Suomea, Pekkarinen arvioi.

Mauri Pekkarinen sanoi ymmärtävänsä Kahilaisen ja muiden saman johtopäätöksen vetäneiden ratkaisut, koska suurkuntahanke ja sote-uudistus ovat hänen mielestään selvästi kokoomuslainen juttu hallituksen sisällä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>