Viihde Juha Kivinen

Mietaa jäi kakkoseksi senioriolympialaisten halkokisassa

Seniorityöryhmän järjestämissä senioriolympialaisissa tehtiin yleisöennätys, kun yli 150 osanottajaa tuli kisailemaan helteiselle Pihtiputaan urheilukentälle. Luku olikin mitä sopivin, sillä senioriolympialaiset olivat osa Pihtiputaan kunnan 150-vuotisjuhlallisuuksia. Moni saapui paikalle paitsi ulkoilun ilosta, myös seuraamaan hiihtäjälegenda Juha Mietoa, joka juonsi kekkerit tunnettuun tyyliinsä, kieli aika usein poskella.

63 vuotta täyttänyt Juha Mieto on jo itsekin seniori, tai ainakin melkein. Hän kiertää yhä vauhdikkaasti maata tilaisuuksien vetäjänä ja huuliveikkona.

— Olisin eläkeiässä, mutta en ottanut vielä eläkettä, kun olen tullut höpöttäneeksi, että kansaneläkeikä on 65. Kyllä minä siihen asti meinaan ketkutella.

Pitkä-Jussi sanoo olevansa periaatteessa hyvässä kunnossa. Hänellä ei ole ”remppoja”.

— Tai mikä nyt on hyvä kunto. Totta kai sitä voisi olla paremmassakin kunnossa, jos haluaisi, mutta onko sillä enää mitään merkitystä? Elämässä on tullut rehkittyä, ja kun pitää tietyn säännöllisyyden liikunnan harrastamisessa, niin se riittäköön.

Mietaa hoitaa kuntoaan hyötyliikunnalla, kuten metsätöissä. Joskus ohjelmassa on sauvakävelyä, pyöräilyä ja toisinaan hiihtoakin. Häneltä irtoaa huumoria myös tästä asiasta:

— Tässä kun on leskimies, niin jos vähän paremmassa kunnossa yrittäisi olla, niin se ajaa jo pian kylille!

Juha Mieto pääsi itse osallistumaan olympialaisten päätöslajiin halonhakkuuseen. Hän kehui sitä maailman parhaaksi kuntoilu- ja terapiamuodoksi. Halkokisassa Juha Mieto jätettiin lopulta kakkoseksi. Voiton vei Irma Sutinen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>